Kiskutyát szeretnék! Mik az első lépések?
Sziasztok! :) Egyelőre még nincs eldöntve, hogy mikor fogunk kutyust hozni haza, de szeretném előre tudni, mire számítsak.
Felsorakozzatok néhány kérdést, amire tudom, a guglival pillanatokon belül találhatók választ, de itt van ez az oldal, így sokkal kényelmesebb, mint átböngészni ezerféle oldalt - no persze az lesz majd a következő lépés :D
1. Mennyiért lehet úgy nagyjából kutyát venni? Tudom, hogy tenyésztőtől és a fajtától is függ. Hogy milyen fajta, azt egyelőre nem tudjuk, de közepes testűt szeretnék. Ezek a nagyságúak átlagosan milyen árban vannak?
2. Közepes testű kutya is jól érzi magát bent a lakásban? Van kertünk, viszont azt szeretném, hogyha mindig mellettünk lehetne, szerintem ez fontos :)
3. Átlagosan mennyi idő, míg szobatiszta lesz? Tudom, hogy erre nekünk kell majd tanítani, de kitartó tanítással és odafigyeléssel mennyi időbe telhet?
4. Mennyibe kerül a chip? A betetetése egyszeri alkalom, igaz? Utána már semmi teendő vele?
5. Milyen oltásokra lesz szüksége? Milyen időközönként kell oltásra vinni? És ezek az oltások nagyjából mennyibe kerülnek? (Mert ugye állatorvosa válogatja)
6. Kislány vagy kisfiú kutyust érdemesebb venni? Azt olvastam, hogy a lány kutyák tüzelnek évente kétszer, és ekkor vért csepegtetnek.
7. Menhelyről hogy zajlik egy örökbefogadás? Mennyi idő, míg megkapjuk a kutyust? Fizetni kell érte? Ha igen, mennyit?
8. Ha nincs a közelben kutyafuttató, de nagyon szeretném, ha a kutyus szocializálódna, más listákkal ismerkedne, akkor hóba tudom vinni? Sajnos a környékünkön egy sincs, több buszmegállónyira van a legközelebbi (ez úgy negyvenöt perc séta, amit amúgy szívesen bevállalnék a kutyus érdekében)
Azt hiszem, egyelőre ennyi kérdésem lenne, ha még eszembe jut valami, akkor majd megírón a kérdés alatt :) Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Ha van még valami, ami fontos, de nincs róla kérdés a kérdésemben, nyugodtan írjátok le, mindenre kíváncsi vagyok :)
Oltásokból 4db kell átlagban ezek a kezdő kölyök oltások, amik közül kettőt meg kap a tenyésztőnél,mert 8 hetesen már két oltással chippel rendelkeznie kell.
Így lényegében két oltást kell még beadatni nektek,utána meg az évenkénti.
Nálunk 5300 ft volt az oltás.
Vhol olcsóbb vhol drágább,orvos és környék függő. Mi vidéken lakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!