Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panelba milyen kutyust ajánlan...

Panelba milyen kutyust ajánlanátok ilyen felvételekkel?

Figyelt kérdés

Rövid szőrű, ami nem igényel ápolás.

Ne legyen túl hisztis, ha nem kapja meg amit akar.

Könnyen tanítható.

Napi egy-két séta eléf legyen a számára.

Legyen szobatiszta (macskaalom vagy várja meg a sétát vagy nem tudom, mindenesetre legyen szobatiszta)

Nem baj, ha egy kicsit makacs.

Bírja a meleget és a sétát, de ne legyen nagy az igénye a mozgásra.

Kistestű legyen.

Köszi!

2017. júl. 21. 10:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
A könnyen szobatisztaságra nevelhetőség sem fajta, hanem egyed függő.
2017. júl. 21. 17:03
 22/29 anonim ***** válasza:
Legyen szobatiszta
2017. júl. 21. 17:09
 23/29 anonim ***** válasza:

Azt írtad

Ami a zárójelben van az meg hát inkább nem mondok semmit.

2017. júl. 21. 17:10
 24/29 bollocks ***** válasza:
100%
Szóval azt várod el a kutyától, hogy foglalkozás nélkül (amire az általánosiskolai tanulnivalók miatt nincs időd BRUHAHAHAHAHA) legyen könnyen szobatisztaságra nevelhető? Csak idézni tudom az 1. válaszolót: Plüss.
2017. júl. 21. 18:27
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Tudod mit szoktam ilyenkor kérdezni? Az, hogy milyen kutyafajta illik hozzád nem azon múlik hogy te mit vársz el tőle, hanem te mit tudsz BIZTOSÍTANI neki.

Már felesleges feltenni ezeket a kérdéseket, mert megadtad a választ rá hogy sétáltatni kb egész nap lenne 30 percnyi időd épphogy 2-3 egészségügyi sétára, a kutya legyen szobatiszta könnyen, ne kelljen ápolni, könnyen tanítható legyen, ne legyen hisztis. Ne sértődj meg, pont nem érdekel hány éves vagy, én híve vagyok hogy a gyerekek kutya mellett nőjenek fel a családban, de ez egy állat számára kínzás. Hamar egy neveletlen idegbeteg kutya lenne belőle ennyi foglalkozás mellett. Arról nem is beszélve hogy egy 12 éves nem tudom hogy kerít elő ekkora pénzeket ha már csak úgy kérsz egy kutyát a szülinapodra, a fajtától függően csak a beszerzési ár 100-150-200 ezer lesz, és akkor az első évben legalább még egy 100ezer rájön az orvosi költségekre, kutyaovira, kutyasulira, felszerelésekre. Persze ez ha felelős állattartóként vállalsz kutyát. Akármit mondhatsz, de ilyen kis gyerekként még nem tudod eldönteni hogy mi lesz 5-10 év múlva, nem lesz-e egy olyan lehetőség az életedben ami kihagyhatatlan és nem választod-e azt inkább helyette. Senki se bunkózik, de őszintén megmondják és főleg a kérdésedre válaszolnak, hogy ilyen körülmények közé nem szabad kutyát vinni, a kutya érdekeit nézik.

2017. júl. 21. 19:17
 26/29 anonim ***** válasza:
Menhelyi keverék
2017. júl. 21. 22:50
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Most még általános iskolás vagy,én is tanultam áltiba hamar itthon voltam napi 3x lent volt a kutya, ebből a délutáni volt hosszabb 1-1,5 óra többre nem volt igénye. Hétvégén kirándulni jártunk többnyire.

gimiben már neccesebb volt,mert másik városba jártam,de a 3 séta szintén meg volt.

Aztán munka mellett is megoldottam mindig.

Jelenleg 15,5 éves a kutyám, 1,5 évesen került hozzám. Én 25 éves leszek.

Voltak nehezebb időszakjaim,de a kutyával mindig foglalkoztam.

Kora miatt kevesebb sétával beéri,most már.

De alapesetben arra számolj,hogy reggel 15 perc, délután 1-1,5-2 óra attól függ a te kutyádnak milyen az igénye, este meg megint 15-20 perc.

Emellett egy kis tanítgatásnak, játéknak bele kell férnie.

Rövid szőrűeknél lehet a szőrápolást megúszod de napi 2x-i porszívózással elfog menni az időd,mert piszkosul hullik a szőrük főleg vedlési szezonban!! Erre is számolj.

Ilyen forróságokban meg egy kutya sem fogja neked bírni a hosszú sétákat.

Amit te vársz el egy kutyától jó részt rajtad múlik,jó részt a kutya jellemén.

Szobatisztaságnak azt hívjuk ha nem piszkít be,te alomra akarod szoktatni ami kizárt,mert nem macska.

Mellesleg ha bent megengeded neki akkor könnyen az lesz,hogy a szőnyegre és az ágyra,kanapéra fog majd piszkítani vagy lényegében bárhová, te sem akarod ezt nem igaz?

Jobb a 3 séta.

Ne 10 percek legyenek,mert akkor unatkozni fog fent és majd letépi a tapétát vonyítani fog míg távol vagytok mindent tönkre fog tenni.

Egy lakáskutyának sok mindent kell biztosítani,nagyobb felelősség mint egy kinti kutya!

Akkor ha a barátokkal elmész lógni előtte haza kell ugranod a kutyát levinni.

Kicsit tervezést igényel a dolog. Ha nincs ki levigye.

Persze én is kértem már meg anyumat,hogy vigye le,de ez ritka esetek egyike volt,hiszen én vállaltam a kutyát.

2017. júl. 22. 16:39
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

5 hónapos kutyám van közösen a 9 éves testvéremmel.

napi6x!!! van levíve. szőrét hetente 3x fésüljük

papám vette a kutyát 120000 ft volt. egyiknap egyikünk felelős a kutyáért másik nap a másikunk. Lhasa apso kutya. szüleim elvállalták a kora reggeli sétát, és az anyagi költségeket. 11/l

2017. júl. 25. 10:46
 29/29 anonim ***** válasza:
#27: Mintha az én történetemet írtad volna le.
2017. júl. 28. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!