Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panelba milyen kutyust ajánlan...

Panelba milyen kutyust ajánlanátok ilyen felvételekkel?

Figyelt kérdés

Rövid szőrű, ami nem igényel ápolás.

Ne legyen túl hisztis, ha nem kapja meg amit akar.

Könnyen tanítható.

Napi egy-két séta eléf legyen a számára.

Legyen szobatiszta (macskaalom vagy várja meg a sétát vagy nem tudom, mindenesetre legyen szobatiszta)

Nem baj, ha egy kicsit makacs.

Bírja a meleget és a sétát, de ne legyen nagy az igénye a mozgásra.

Kistestű legyen.

Köszi!

2017. júl. 21. 10:24
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
43%

Az a fő probléma, hogy a hölgyike csak a követelményeket szajkózza amit az árucikknek tudni kell. Világosan látszik, hogy lövése sincs a kutyatartásról. A hölgyikéről, és az árucikk telepítési körülményeiről nincs infó.

Így kizárásos alapon marad a papucsférj, ami a kérdésfelvetés stílusára is maximálisan illik.

2017. júl. 21. 12:05
 12/29 anonim ***** válasza:
11%

Aha, épp most írt, 12 éves. :) Na így mindjárt más. A papucsférj kihúzva, és egy tacsi lesz a kedvenced, de csak akkor, ha van lift a házban és a szomszédok se fognak elüldözni az ugatásai miatt. Ha csendes kell akkor whippet, mert kanapékutya, de azzal SOKAT kell futkározni, teniszlabdázni. Ennél csak az agár a kanapébb, de azt azt hiszem kizárhatjuk, nem kezdőknek való.

Simaszőrű tacsi! Nálunk is van pár a házban, imádom mindet, csak úgy kavarnak kifelé a liftből.

2017. júl. 21. 12:10
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Megértem, hogy szeretnél egy kutyát, de panelba, ilyen körülmények között ne. Gondolj bele abba is, hogy jó esetben a kutya 10-15 év múlva is ott lesz, amikor te már a húszas éveid közepén leszel, és vagy külföldre mész dolgozni, vagy főiskolára jársz, de legalábbis kicsi az esély, hogy otthon maradj. Albérlet, stb... Mi lesz akkor a kutyával? Rásózod a szüleidre, hogy tartsák el ők? Persze ez is opció, ha ők bevállalják. De ha van egy kutyád, az szinte olyan, mint ha lenne egy gyereked. Csak a törvény nem büntet meg érte, ha nem úgy tartod, ahogy kellene.
2017. júl. 21. 12:17
 14/29 bollocks ***** válasza:
95%
Ha már most az a probléma, hogy a tanulás mellett kérdéses, hogy mennyi időd lesz rá, mi a búbánatos lófaszt fogsz csinálni középiskolai felvételikor, érettségikor, egyetemi vizsgaidőszakkor? Bevágod a kutyát a sarokba? Kérdezd meg a szüleidet, hogy ŐK milyen kutyát szeretnének, és olyanod lesz, két év múlva úgyis megunod, aztán nekik kell majd foglalkozniuk vele.
2017. júl. 21. 12:19
 15/29 anonim ***** válasza:
86%

12 évesen, panelba, 0 tudás mellett ne akarj semmilyen kutyát. Ezért vannak tele a menhelyek, mert minden jött ment kis pöts kutyát akar, de foglalkozni már lusta vele, aztán jönnek a kifogások, kutya menhelyre. A kiadásokról nem is szóltunk.

Nagyon maximum macskát vegyél, de inkább vmi rágcsálót vagy kismadarat, azokat is lehet szeretni, az a minimális foglalkozás, amit rábírsz szánni, az úgy ahogy elég nekik, de mégsincs nagy igényük.

A kutya érdekében mondom, hogy ne legyen kutyád. Ha tényleg szereted a kutyákat, akkor nem veszel magadhoz.

2017. júl. 21. 13:57
 16/29 A kérdező kommentje:

Kikérem magamnak ezt a hangnemet!

12 éves vagyok, de szerintem igazán megillet, hogy egy fórumon kedves, segítőkész hangnemben íródott választ kapjak. Lehet hogy, idézem: "Hülye kis p*cs vagy, milyen hangnemről beszélsz?" kommentek fognak érkezni ezek után, nem számít.

Nem kötelességem magyarázkodni, de most úgy látom kell.

Nem passzolnám le a szüleimhez és nem unnám meg két év múlva.

Amúgy kétkezi munkásnak (asztalosnak) készülök, mert különböző weboldalak (eduline.hu, origo.hu, et cetera, et cetera) statisztikái szerint ezek lesznek a várható hiányszakmák(és már most is azok?) öt-tíz év múlva.

Feltettem (szerény véleményem szerint) egyszerű, komolyabb fejtörést nem okozó weboldalon egy kérdést, hogy milyen kutyafajta illene hozzám, milyen kutyafajták felelnek meg ezeknek az (nem szigorúan értendő) elvárásoknak.

Igen, látom, hogy Magyarország lakossága (tisztelet a kivételnek!) ilyen tősgyökeres bunkó, mert egy kiskorú kérdésére nem tudnak értelmesen válszolni!

Szép, hogy az ilyenek szaporodnak, ilyen gyerekekkel/felnőttekkel lesz tele az ország!

Szép napot továbbra is Minden Kedves Felhasználónak!

2017. júl. 21. 14:19
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Leírták a választ. Napi 2-3X 10 perc séta mellett SEMMILYEN kutya nem tartható! Ha tudod biztosítani: reggel kb. 40 perc, délután 20-30 perc, este 1- másfél óra séta, akkor ok.
2017. júl. 21. 14:22
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem azon múlik hogy hány éves. Ha 30 éves lennél akkor sem kapnál más válaszokat ilyen vágyak mellett hogy szerinted a kutya úgy születik hogy szobatiszta.

Amúgy meg ez a műnyál szöveg amit itt lenyomtál az nem kell senkinek. Az hogy mi lesz a jövendőbeli munkád attól sem fogjuk azt mondani hogy legyen egy kutyád. Azt hogy lepasszolod vagy sem azt most nem tudod megmondani. De szerintem ha már valaki vesz a gyerekének egy kutyát akkor remélem nem gondolja azt hogy a gyerek képes lesz e egyedül nevelgetni a kutyát. Azt a kutyát kell vinni oviba és suliba és olyan helyre ahol tud szocializálódni. Tehát szerintem ha egy család vesz egy kutyát akkor vegye ki belőle mindenki a részét mert a kutya egy családtag lesz.

A kérdésedre meg jött szépen válasz. Csak ha előbb olvastál volna a kutyákról és a tartásukról akkor nem írnál butaságokat. Nem fogom azt mondani hogy bunkó vagy mert én nem leszek ilyen gyerekes és nem süllyedek le a szintedre de nyugodjál le aztán fogadd el hogy nem tudtok megfelelő életet biztósítani ennyi mozgással stb.

2017. júl. 21. 15:23
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Én arra lennék kíváncsi, hogy minek neked kutya, ha napi 30 percnél többet nem tudsz rá szánni, a tanulás miatt. Az lényegtelen, hogy kétkezi munkásnak készülsz, középiskolába járni fogsz, akkor mi lesz a kutyával? Egyébként meg, egy kutyának nem azért kell min. 3 séta, mert "olyan fajta" , hanem, hogy elvégezze a dolgát. Én még olyan kutyáról sem hallottam, akinek napi 2 séta elegendő. A minimum 3 (amiből egy 1-2 órás, ahol kutyázhat, póráz nélkül szaladgálhat, kitombolhatja magát) a másik 2 15-30 perces eü séta (pisi, kaki) . A szobatisztaság NEVELÉS kérdése. Egy kutyafajta sem "mindenesetre szobatiszta" magától. Amíg kölyök 1-2 óránként le kell vinni, hogy elvégezze a dolgát. Ráadásul, a teljes szobatisztaság 7-8 hónapos koráig nem is várható el tőle.A macskaalom meg orbitális hülyeség, csak arra szoktatod rá, hogy a szobában is végezheti a dolgát. Általában minden kölyöknek nagy az igénye a mozgásra. Túl teng bennük az energia, tele vannak tett vággyal, nem tudnak napi 12 órát aludni. A lustább a kutyafajták inkább a nyomott orrúak (bulldog, mopsz) , de ők meg nem bírják a meleget és a sok sétát.

Nem gondolod, hogy kicsit irreális feltételeket szabsz?

Ráadásul az írásodból feltételezhető, hogy 0 hozzáértéssel akarsz egy kutyát ajándékba. Egy kutya óriási felelősség és nem csak 1-2 hétre szól, hanem jobb esetben 10-15 évre.

Abba meg bele se gondoltál szerintem, hogy milyen drága is a kutyatartás. Kezdjük is:

A kutya vételára:

100 000 ft fölött kezdődik. A kistermetű divatfajták 150 000 ft fölött. (25 000 ftos kutyák szapisok, szaporítótól meg nem veszünk kutyát)

Oltások:

25 000-50 000 ft (attól is függ, hogy hol laksz. Budapesten drágábbak az ilyenek, mint pl Nyíregyházán)

Felszerelések:

kb 20 000 ft a kezdő felszerelések

Kutyaovi:

5000-10 000 ft körül

Kutyaiskola:

20 000-50 000 ft között

Ezek csak az egyszeri költségek. Nézzük amit rendszeresen venni kell:

Prémium kutyatáp (nem Chappi, Pedigree meg társai)

15 000 ft körül van 10 kg (ez attól is függ milyet veszel, de ez olyan köztes érték)

Minden évben veszettségi oltás:

5000 - 7000 ft

És ha valami tönkremegy (póráz, nyakörv, hám, játék, ágy stb) arra számoljunk kb 10 000 ft-ot

Mindezek mellett mindig kell legyen félretéve egy szép kis összeg, az esetleges felmerülő orvosi költségekre.

50 000-100 000 ft

Én nem lebeszélni akarlak a kutyatartásról, mert az egy csodálatos dolog, de nagyon nehéz is.

És először a kutya érdekeit kell nézni és nem a sajátodat, mert az önzőség.

Szóval, ezen dolgok és az előttem leírt információk ismeretében írd le, hogy tudnád e ezeket vállalni és (újbol),hogy mit tudsz nyújtani a kutyának?

2017. júl. 21. 16:48
 20/29 A kérdező kommentje:

Komolyan teljesen hülyének néztek?

Minden kommentelő hozzám vágja, idézem: "Nem magátók szobatiszta!" Kéremszépen, én tudom, hogy nem, valóban èn fogalmaztam rosszul. Könnyen szobatisztaságra nevelhető legyen.

2017. júl. 21. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!