Hogy sétáltassam pórázon a kutyámat?
Ha ráteszem rögtön a szájába veszi, rángatja és húzza. Lent az utcán addig ugrál tekergőzik és dobálja magát amíg ki nem bújuk a nyakörvből. Hogy szoktassam le ezekről?
Golden retriver, 9 hetes
Érdemes kutyakiképzésre vinni. Hozzá kell szoknia a pórázhoz és a nyakörvhez.
Amúgy is, egy 9 hetes kutyát nem kéne még rögtön az utcán sétáltatni.
Szoktasd lassan először csak a nyakörvhöz. Nem kell sietni, addig nem is vidd az utcára, ha nem muszáj még meg nem kapja az oltásait.
Tedd fel rá a nyakörvet, utána dicsérd meg. Vedd le.
Tedd fel rá a nyakörvet, utána dicsérd meg, várj egy percet. Vedd le.
Tedd fel rá a nyakörvet, utána dicsérd meg, várj 10 percet. Vedd le.
Utána mehet már hosszabb időre is fel rá. Mindig olyan szoros legyen a nyakörv, hogy két ujjad beleférjen. Ez azért kell, mert ha nagyobb akkor fennakad dolgokon, vagy lejön a kutyáról, ha viszont kisebb akkor viszont fullad.
Utána ugyan így fokozatosan szoktasd a pórázhoz is, de először csak tedd rá a kutyára, had húsza maga után, érezze van valami mögötte. DE ezt csak FELÜGYELETTEL.
Két kutyám van, amikor ráraktam x nyakörvet, pórázt és ő elkezdte bekapni, ellenkezni addig kellemetlenkedtem neki(kifejeztem nemvtetszésem) amíg fel nem adta. 5 perc alatt meg volt.
Kelemetlenkedés: sorendben abrendbontás mértékétől fügően: határozott tiltó szó, rámozdulás, ujjal megbökés.
Ezeket az adot helyzetben nem kimozdulva onnan alkalmazni amíg a kutya fel nem adja, rád nem figyel.
Emelett az étkezésnek is vannak szabályai, területhatároknak stb.
Kérj gyakotlati segítséget tapasztalt kutyásoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!