Megtilthatja egy lakos, hogy a háza előtti füves területen sétáltassam a kutyámat?
Lehet, nem jó kategóriába tettem a kérdést, de nézzétek el, mert új vagyok még itt.
Szóval a lényeg, hogy városban élek, és a napi három sétából az egyik egy nagyobb kör a városban, a környékünkön. El szoktunk haladni egy panelházsor mellett, amely előtt van egy füves terület, ahol a kutyám viszonylag sokat szokott időzni, szagolgat, mivel arrafelé sok macska jár. Viszont az egyik lakó megpróbálja megtiltani, hogy odavigyem a kutyámat. A kérdésem az lenne, hogy van-e jogi alapja ennek? Mert szerintem közterület az a rész, nem tartozik a panelhez, tehát a lakóközösség nem rendelkezhet arról, hogy ki tartózkodhat ott és ki nem, de nem vagyok ebben biztos... szóval várom a válaszokat! :)
U.i.: Bocsi a hosszú magyarázatért.
Mivel közterület így nem valószínű,hogy bármit is tehetne. Magánterületes tábla van kint? Ha igen akkor érthető,hogy szólt.
Viszont én se szoktam gondozott részekbe engedni,alapból,mert tudom sokat foglalkoznak vele a lakók.
Másrészt,nem hal bele a kutyám ha kihagyunk pár méter részt.
Átlagban én mindig kipusztultabb részekhez viszem,ahol senkit sem zavar.
Gondozott az a rész vagy csak egy egyszerű füves placc?
Amúgy általában az ilyen emberek szoktak mérgezett kaját kirakni,hogy elűzzék a kutyásokat.
Szóval a kutyád nem hal bele ha nem engeded ott szaglászni,nem kell a fenyegetést,feljelentést hallgatni, kutyádat sem fogják megmérgezni.
Tudod kompromisszumokat kell kötni. Főleg a kutyásoknak,mert a nem kutyások,kutya utálók többen vannak, ők simán keresztbe raknak nekünk normális kutyatartóknak! :(
Én mindig kerülöm a bajt,jobb a békesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!