Megtilthatja egy lakos, hogy a háza előtti füves területen sétáltassam a kutyámat?
Lehet, nem jó kategóriába tettem a kérdést, de nézzétek el, mert új vagyok még itt.
Szóval a lényeg, hogy városban élek, és a napi három sétából az egyik egy nagyobb kör a városban, a környékünkön. El szoktunk haladni egy panelházsor mellett, amely előtt van egy füves terület, ahol a kutyám viszonylag sokat szokott időzni, szagolgat, mivel arrafelé sok macska jár. Viszont az egyik lakó megpróbálja megtiltani, hogy odavigyem a kutyámat. A kérdésem az lenne, hogy van-e jogi alapja ennek? Mert szerintem közterület az a rész, nem tartozik a panelhez, tehát a lakóközösség nem rendelkezhet arról, hogy ki tartózkodhat ott és ki nem, de nem vagyok ebben biztos... szóval várom a válaszokat! :)
U.i.: Bocsi a hosszú magyarázatért.
Azért kérdező, mert az egyszerű, szürke, szocializmusból visszamaradt panelházsorok kivétel nélkül társasházak.
(Csak zárójelben érdeklődnék: Most ez törvényszerű, hogy akinek kutyája van, az nem ismer ilyen alapfogalmakat, hogy társasház? Vagy nem tudja, hogy egy ház telekre épül, és az is a tulajdon részét képezi, nem lesz köztulajdon? Hogy egy telek nem attól lesz magántulajdon, hogy kerítés van a szélén, vagy hogy kitesznek rá egy táblát?)
Nem tudtam ezt valóban, de köszönöm a felvilágosítást. Mindenesetre már tárgytalan, mert ma már másfelé vittem a kutyát, és ez ezentúl is így lesz.
Szóval köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!