Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi táp kell egy yorkinak?

Mennyi táp kell egy yorkinak?

Figyelt kérdés
Ismerősök nyaralnak naponta megyünk a kutyákat etetni. A tápos csomagon nincs etetési útmutató és nem mondták meg mennyi táp kell nekik. Külföldön vannak nem érjük el őket.

2017. júl. 15. 22:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
45%

Én ezesetben úgy etetném, ha már egyszer ennyire nem vették a fáradtságot elmagyarázni neked pontosan, hogyan-mit csinálj, hogy fognék egy nagy mennyiséget, és egyen amennyit akar belőle. Ha végzett, és ott hagyja a tápot, a maradékot következő etetésre félre tenném vagy visszaönteném a tárolódobozba.

Egyéb kérdés: valamiféle tápkimérő alkalmatosságot nem látsz a tápos doboz környékén? Kefires bödön, műanyag pekedli..olyasmit keress, amivel ki lehet mérni az eledelt, amiről el tudod képzelni, hogy a gazdái kiadagolják neki. Ha találsz, akkor egy kiméréssel adj talán. Én is úgy számolom ki a tápot, hogy egy kimérésnyi táp/etetés. Direkt így kerestem kimérőt is, mert így egyszerű. Remélem, érthető, hova akartam kilyukadni.

A táp maga hogy néz ki? Színes/zsíros/sötétbarna/kis szemű...mert ha színes pl., az gagyi márkára utal, amiből sok fog kelleni, ha szép sötét, olajos tapintású, abból kevesebb. Akár ebből is kiindulhatsz.

Nagyon értelmes és felelős emberek lehetnek egyébként, ha útmutatás nélkül rábízzák egy ismeretlen emberre a kutyájukat, no comment...

2017. júl. 16. 10:05
 12/15 A kérdező kommentje:
Este megyek a párommal a kutyákhoz akkor megnézem a tápot. Semmi mérő pohár nem volt. Sokat meg azért nem merek adni ne hogy baja legyen. Nem tudom ezek a fajta kutyák mennyire kényesek.
2017. júl. 16. 11:12
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én megnéztem egy átlagos táp adagolását, egy yorki mennyi lehet? 2-3 kg. Erre a testtömegre napi 45-60 grammot ír, ami tényleg kb. egy maréknyi. Ha naponta 2x mentek, akkor 2 részletben kell ezt nekik odaadni.

(Általánosságban, ha ennél jobb minőségű táp, akkor kicsit kevesebbet kell belőle adni, ha gagyibb, akkor kicsit többet.)

Ha pörögnek, játszanak mikor kiengeditek őket, akkor mindig a játék után etessétek őket, hogy ne teli hassal ugrabugráljanak.

Ezen az oldalon néztem (etetési táblázatnál), ha gondolod nézd meg te is:

[link]

2017. júl. 16. 12:04
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. :)
2017. júl. 16. 12:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem csivava keverékem van, 5 kilós. Naponta kb 80 grammot eszik, tehát egy valóban fajtatiszta yorkinak, aki max 3kg, ennél biztos kevesebb kell. Én olyan 60 grammra saccolnám naponta.
2017. júl. 17. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!