Szerintetek is túl nagy hűhót csinálok a kutyám érkezéséből?
Szuka csivavám lesz hamarosan, aprócska kölyök még. Én tökéletes gazdi szeretnék lenni ezért próbálok a lehető legjobban felkészülni az érkezésére. A csalás azonban már minden nap szívja a vérem, hogy az csak egy kutya és stb. Többnyire ezekkel van problémájuk.:
A kutya ára: Bizony sokáig keresgéltem a megfelelő tenyésztőt és kutyust. Borsos az ára de saját pénzből veszem. Ha csivavát akarok akkor ne legyen 8 kilós kutyám. Szűrések, szülői háttér, minden fontos. ("Ennyi pénzt adsz egy kutyáért ami aligha 3 kiló? - Nem kilóra mérik a kutyát...)
A közelben elérhető legjobb állatorvossal egyeztettem és hozzá fogunk járni. Ő sem olcsó de még mindig az én pénzem. (Minek oltani? (!) Ha beteg lesz akkor így jártál, a kutyának is az a sorsa, hogy megdögöljön, vagy nem?)
Minden "kiegészítőt" megvettem neki előre... ágy, játékok, tálak, spoton, póráz, nyakörv, hám stb. Szerintem ezek mind mind igenis szükséges dolgok. (Nem el van az a kutya a kertbe? Van itt a kamrában rossz régi tál, jó az neki nem? Adunk neki egy madzagot és eljátszik azzal... - nem macskát veszek anyu, de köszi!
"NEHOGYMÁR napi 4-szer akard setáltatni, hát elég azt 1szer is. Elkényezteted." És azt még nem is mondtam, hogy kölyökként 2 óránként is kell.
Elég sok mindennek olvastam utána a neten, könyvekben stb., többek közt annak, hogy hogyan taníthatom meg az alapengedelmességre, hogy én legyek a falkavezér stb. (2 kilós kutyába belerúgsz aztán majd tudja, hogy ki a főnök. Tanítani? Úgy is egy idegbeteg vakarcs.)
A tenyésztő, az állatorvos és a saját véleményem szerint kiválasztott prémium tápot vettem neki. (Patkány méreg kéne annak a kutyának, nem prémium táp.)
Szóval nem is sorolom tovább. Én annyival felelek általában (már nem próbálom elmagyarázni nekik, hogy télen nem divatból van rajtuk ruha, valamint meghalna ha kizárnám a kertbe és stb.), hogy itt kezdődik a felelős állattartás és, hogy lelketlen állatkínzók. De nem hatja meg őket. Tényleg túlkombinálom és ki kéne csapnom a kutyát a kert közepére, néha megetetni a maradékkal és ennyi? Szerintem erre szüksége van annak a szerencsétlen állatnak...
Én is azt tudom mondani, hogy amíg ezekkel az emberekkel élsz, addig ne vigyél haza kutyát.
Ne haragudj,hogy ilyet mondok, de elég primitívnek tűnnek, nehogy baja essen a kutyának miattuk.
Ilyet normális ember nem mond, egy még el sem hozott kutyáról, hogy patkány méreg kéne neki táp helyett..És a többit is sorolhatnám.
Én elköltöznék előbb, utána a kutya.És kb 0 belelátást engednék nekik abba,hogy mennyibe került a kutya és milyen költségekkel jár.
Te is látod,hogy ugranak rá..Jobb ilyenkor a békesség és nem elmondani minden részletet.
Nálunk sem akartak csivit főleg pitt mellé😆
De ragaszkodtam hozzá szó szerint ki hisztiztem.ugy voltak vele hogy majd megdöglik.nagyjából olyanokat mondtak mint neked.
Kaját kaphat mást is a tápja mellé a séta annyi nem kell.
Csak ha mutogatni szeretnéd.
Olcsó állat orvos is be tudja oltani.az ágyikó nekem fölös volt mert velünk vagy a gyereknél alszik.és pont az ilyen gonoszkodóknak lett a kedvence.hamar be lopja magát kitartóan ragaszkodóak.☺
Ne halgass senkire
Mi a pitt nek is megveszünk mindent.szerencsére a párom is állatbarát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!