Dobermannt könnyű tanítani?
A dobermannokat mint midnen kutyát lehet tanítani. DE! Fajtájából eredendően erősebb* vezér kell számára. Ennél a kutyafajnál nincs lehetőség arra, hogy ő legyen a falkavezér a családban, főleg ha ksgyerek is van.
*: Az erősebb vezér alatt nem azt értem, aki veri a kutyát. Egyszer kétszer a fenekére lehet csapni(sosemkézzel. a kéz mindig ad, és sohasem bánt) de ez a maximum. Többet érsz el, ha a rossz dolgokat figyelmen kívül hagyod, a jókat viszont jutalmazod.
Nagyon okos és értelmes fajta. Nemhogy könnyen tanul, de igényli is a tanítást, a feladatot. Szerintem az egyik legjobb ÖV kutya.
Tapasztalt kutyásnak való, vagy kutyaiskola (nem a szöges fojtós-kiabálós verziójú).
Fontos, hogy jó helyről vedd, mert sajnos előfordulnak idegrendszeri problémák, illetve diszplázia. Olyan 80e Ft-nál kezdődik egy normális dobi.
A hozzáállásod tetszik, pozitív megerősítéssel sokkal többet ki lehet hozni a kutyából, mint keménykedéssel, üvöltözéssel, veréssel.
Nézd meg ezt a videot, én tátott szájjal bámultam. Erre képes egy dobi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!