Milyen fajta kutyát ajánlotok kezdő embereknek? (nekem, tapasztalatom nincs)
Figyelt kérdés
Szeretnék egy kutyát csak nem tudom hogy milyen fajta illene hozzám.2017. júl. 4. 22:15
11/22 A kérdező kommentje:
Igen és megválogatva azt amit mi is eszünk anyám is azzal etei a yorki kiskutyák állatok.
2017. júl. 4. 22:29
12/22 anonim válasza:
A buldog szerintem elég beteges. A vizsla tapasztalatom alapjan nem valo kezdőnek. A másik kettőt nem nagyon ismerem. De én inkább a törpepincsert ajánlom. Télen hol lakna?
13/22 anonim válasza:
Felsoroltál négy totálisan különböző fajtát, méretben, természetben, aktivitásban, gyakorlatilag mindenben különböznek. Oké, hogy kezdő vagy, de egy kicsivel nem ártana, ha konkrétabb lennél. Mit szeretnél, sokat kirándulni a kutyával vagy legyen kis mozgásigényű, mérete kicsi, közepes, nagy, mennyi időt szánsz a szőrápolásra, kint vagy bent tartanád, járnátok-e kutyasuliba (mindegyiknek jót tesz, de némely fajtával másképp valószínűleg nem is boldogulsz, ill. igénylik is a tanulást). Ha végképp fogalmad sincs, akkor látogass el egy menhelyre, vagy akár többe is, ahol tudnak segíteni az életmódodhoz megfelelő kutyát találni az örökbefogadhatók közül.
14/22 anonim válasza:
A maradékot nem ajánlom. Nagyon el kell talalni a dolgokat. És pl a fűszert nem emésztik. Szerintem egyszerűbb és egészségesebb is ha csak tapot kap. :)
15/22 anonim válasza:
Kutyasuliban is biutos segitenek választani. Illetve keress fel keneleket. :)
16/22 A kérdező kommentje:
Télen bent kint lenne,csak sétálnak 1 órát,de a barátom segített mert neki vizslája volt szerintem az lenne a legjobb.
2017. júl. 4. 22:37
17/22 A kérdező kommentje:
Elírtam kint lenne
2017. júl. 4. 22:37
18/22 anonim válasza:
Ha télen kinnt lenne akkor az összes felsorolt fajtát egyből ki is húzhatod a listáról.
19/22 anonim válasza:
Télen kint se kistestű, se rövid szőrű kutyát nem tarthatsz. Maradékot ne adj neki. Szerintem ha ennyire nincs kedvenc fajta, akkor keverék.
20/22 anonim válasza:
Ha kint lenne, akkor nem lehet rövid szőrű, sem kistestű.
Törpe pincser, bulldog, vizsla sem.
A következőt javasolnám: menhelyről fogadj örökbe egy más felnőtt, vagy idősebb kölyök (8 hónapos körül) kutyát, amelyiknek már ismert a természete, jelleme. Legyen nyugodtabb típus, de barátságos, vidám veled. Ne legyen ijedős, félénk, vagy támadó. Ha kint fog élni, akkor kb. olyan bundája legyen, mint egy német juhásznak például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!