A vizsla talán ami kezdő kutyásnak is jó lehet, a többi mind tapasztalatot igényel.
2013. szept. 3. 10:46
2/13 anonim válasza:
Én inkább a boxert mondanám mint a vizslát. A vizslának nagyon nagy a mozgásigénye.
De amúgy ha iskolába vinnéd és így foglalkozol vele már előre, akkor az ambullon, a bullterieren a ridgeback-en a filán a boerboelen és a rotin kívül nyugodtan.
2013. szept. 3. 10:52
3/13 anonim válasza:
Illetve jól kell választani az alomból is, érdemes a tenyésztő segítségét kérni ebben. Nemcsak fajta függvénye ez a dolog, vizslák között is ki lehet fogni makacs kutyát, az egyed is sokat számít:)
2013. szept. 3. 11:01
4/13 sippara válasza:
Ridgebacket, tosát, ambullt, filát, boerboelt, malit és rotit nem szívesen adnék kezdő kézbe (ez persze nem azt jelenti, hogy nincs az az "elsőkutyás" aki képes lenne megfelelően kézben tartani ezeket a fajtákat, de valljuk be, a számuk elenyészően kevés).
2013. szept. 3. 11:11
5/13 anonim válasza:
Kezdőként azért elég kemény listát állítottál össze :D Én a helyedben a Tosa-t és Fila-t nagyon gyorsan kihúznám a listámról. A többiekkel még el is bírhatsz ha találsz egy jó kutyasulit (mielőtt még a kutyát megveszed találd meg és ne akkor kelljen keresgélni, kísérletezni mikor már van valami probléma), utána nézel az általános kutyanevelésnek és a fajták speciális igényeinek, jó sok időd van a lemozgatásukra valamint ha alapból van némi tehetséged a neveléshez :)
2013. szept. 3. 11:13
6/13 anonim válasza:
Weimari vizslát szerintem ne válasz. Nehezebben kezelhető és makacsabb is. Rövidszőrű magyar vagy németvizslát inkább. A német dog sem egy bonyolult kutya, nem munkamániás. Viszont ha jársz kutyaiskolába, és elég határozott vagy szerintem válassz szíved szerint.
2013. szept. 3. 11:13
7/13 anonim válasza:
A dog vagy a boxer.A boxer igaz pörgős általában,de ki lehet fogni nyugisabbat.A dogok meg óriás bébik,gyakorlatilag ha meg tudod fizetni a tartását,ivartalanítását és esetleges betegségei kezelését,akkor én azt ajánlanám.
A többit egyelőre felejtsd el,főleg a tosát,ridgebacket és rotit,de még a malinois-t is.
Még a snaci esélyes lehet,jó helyről és szigorú kutyaiskola mellett.
2013. szept. 3. 11:33
8/13 anonim válasza:
javítok ambullt, bullteriert és ridgbacket csak fanatikusoknak ajánlom mert elmebetegek :D
Mondjuk én mikor meglátják az ambulljaimat nem bírom győzködni az embereket hogy csak ilyet ne vegyenek.. dehát valakit nem sikerül meggyőzni ^^
2013. szept. 3. 13:37
9/13 anonim válasza:
Az orosz agárral senki nem foglalkozott, az is jó kezdőnek. Teljesen nyugodt kutyák, gyerek mellé is való. (Ugyan át kell mozgatni őket, szeretnek futni.) Nem az a gond vele, hogy makacs, vagy annyira kemény, inkább kicsit butácska, lassabban tanul.
2013. szept. 3. 16:00
10/13 anonim válasza:
Szerintem azért, mert senki sem találkozott még orosz agárral. Én is csak kiállításokon láttam, pedig szivesen megnézném munka közben is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!