A kutyám megcsinálja a vadászvizsgát kell törzskönyv is? Feltétele hogy legyen törzskönyv?
Dehogynem BH vizsgához is kell tk és chip , különben hogyan azonosítanák be a kutyát ??
Vadászvizsgáról nem tudok semmit , de ezek alapján oda is kellhet , de vadászáshoz amennyire én tudom nem kell vizsgás kutya.
Mi lenne ha olyanok válaszolnának akik értenek is hozzá.
BH vizsgához nem kell tk. mivel keverék kutya is leteheti.
A szabályzatból:
"BH - Kísérőkutyák vizsgarendje
Általános feltételek
Minden fajtájú, illetve méretű kutya részt vehet a vizsgán. A részvétel alsó korhatára: 12 hónap."
Bár a kérdés nem ez volt, hanem:
A VAV-hoz nem feltétel a törzskönyv. Azt bármilyen kutyával megcsinálhatod.
A képesség és munkavizsgához szükséges általában tk. - mivel ezek felkerülnek rá -, de még ezeknél is meg lehet beszélni, h úm. megbeszélés szerint "csak úgy" megcsinálod (mindenféle tét nélkül). Valamint field triálokon és working testeken szükséges törzskönyv, mivel azt a vizsgaszabályzat kimondja. De ezek ugye versenyek, nem sima vizsgák.
Az én keverékemnek van BH vizsgája és nincs tk-e. Jelképes sem. És azért mert a szabályzat kimondja, h BÁRMILYEN kutyával lehet vizsgázni.
Szerintem te kevered az IPO-val ahová tényleg csak tk-es kutya vihető. Mivel a megszerzett IPO szintek ugyanúgy felkerülnek a tk-re. Valamint azért mert az IPO az FCI által kitalált és preferált vizsgarendszer az őrző-védő fajtákra nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!