Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tudok csinálni ha a...

Mit tudok csinálni ha a gyökér 150 centis nő lakott belterületen többszöri figyelmezetés ellenére is póráz nélkül sétálltatja az agresszív kutyáit?

Figyelt kérdés

Persze természetesen a törpe nő mellé két farkas (most azt nemtudom hogy csehszlovák farkaskutya vagy valami egyéb keverék de szürke farkasnak látszanak) dukál akiket póráz nélkül sétálltat. Ezzel nekem még nem is lenne bajom de a mi kiskutyánkat már többször megmorogta/megugatta sőt tegnap meg is támadta, éppen el tudtam kapni onnan de a hámja el is szakadt valahogy.

Már nem először morogja meg és meg lett mondva annak az idióta kvának hogy nehogy mégegyszer póráz nélkül sétálltassa (elmennek tőle 40-50-100 méterre is) de nem ért belőle.

Most eldöntöttük, hogy máshova visszük ezentúl sétállni de attól még érdekel a kérdés, hogy ilyenkor mit lehet tenni?

A nő mikor le lett osztva nem mondott semmit de mikor arrébb mentünk csak visszaszólt, hogy ő x éve itt sétálltatja meg hogy még a mi (amúgy rendkívül veszélyes 6 kg-s) kutyánkat kellene szocializálni. Ami egyébként folyamatban van bár elég nehéz ha ok nélkül meg akarják támadni. Nem csinált semmit csak szaglászott majd hirtelen elhúzta a fejét erre vadult be a másik. Ne mondja nekem semmi hogy még a kiskutya kva anyját. Az a hibás akit megtámadnak nyilván.

Szóval ilyenkor mit lehet tenni? Mert tuti nem tesz rájuk pórázt továbbra sem. De nem akarom hogy majd legközelebb más kutyáját kapja szét.

2017. jún. 29. 22:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%

Kicsit olyan érzésem van mintha dühödben kiszíneznéd az egész történetet de ettől függetlenül a póráz nélküli sétára jogos a kiakadásod, pórázon sétáló kutyához odaengedni póráz nélkülit pedig egyenesen bunkóság.

Nem sok mindent tudsz tenni, de írhatsz a jegyzőnek és kérvényezheted, hogy ezt a szakaszt polgárőrökkel gyakrabban figyeltesse mert veszélyeztetve érzed magad (és majd ott is szépen kiszínezed a történeted) illetve sétaidőpontot vagy útvonalat is vállthatsz.

2017. jún. 29. 23:21
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
#1 - A közjegyző meg a település jegyzője az nagyon nem ugyanaz.
2017. jún. 29. 23:25
 13/17 A kérdező kommentje:

11# Vajon mit színezhettem azon a történeten, hogy a póráz nélküli kutya odajött, odakapott a kutyámhoz és még a nőnek állt feljebb? Most ezen mi olyan hihetetlen?

Egyébként azért írtam a 150 centit, csak azt a kérdésbe elfelejtettem leírni, hogy egy ekkora nő vajon mégis mi a fenét tudna csinálni ha a két kutyája esetleg valami olyasmit tesz amit ő sem igazán szeretne, mondjuk megtámadnak valakit vagy valamit? A másik kedvencem amikor egy kisgyerek egyedül vagy egy mondjuk 150 centis 45 kilós nő sétáltat pórázon egy hatalmas kutyát aki természetesen ugat csahol és ugrál és alig bírja visszafogni, mert ilyen is van elég sok. Szóval a méretével csak arra utaltam, vajon mit tudna csinálni ha a kutyái megtámadnak valakit mert fizikailag visszatartani képtelen lenne az biztos.

2017. jún. 30. 01:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Én jelezném a helyedben az önkormányzatnak.

Errefelé is volt egy agresszív kutya, ő viszont nem pórázon sétált, csak volt a gazdájának a kerítésén egy rés, amin ki tudott menni. Ekkor gyerekekre támadt.

Az önkormányzat kérésére aztán befoltozták a lyukat a kerítésen, úgyhogy most udvaron belül van a kutyus.

2017. jún. 30. 07:48
 15/17 anonim ***** válasza:
55%

Csak szólok, az a "gyökér 150 centis nő" azokat a "csehszlovák farkaskutya vagy valami egyéb keverék de szürke farkasnak látszókat" akkor sem tudná megfékezni, ha azok pórázon lennének.

Úgyhogy javaslom, hogy a saját és kutyád nyugalma érdekében te keress egy nyugis sétáltató helyet.

2017. jún. 30. 09:29
 16/17 anonim ***** válasza:
29%

De ez is vicc, hogy egyetlen bunkó miatt más kerülje a környéket. Tedd meg, amit többen írtak neked és ha megvannak a fotók, stb. akkor kerüld el őket jó messzire.

Paprika spray is egy megoldás. Ha az egyik nagy neki akar menni a pórázos kutyádnak, lefújod. Ha a nő odajön pampogni, őt is. Legközelebb biztos nem lesz kedvük szórakozni. :D

2017. jún. 30. 14:28
 17/17 anonim ***** válasza:
52%

6-os vagyok.

15-ös! Nálad a pont! Az, hogy valaki bunkó, az nem a magasságától függ.

Én is leírtam többféle megoldást a kérdezőnek, de az nem számít, csak az, hogy megjegyeztem, nem szeretem, ha valakit leszászötvencentiseznek. Ha beindulnak és netalántán pórázon vannak, de nincsenek nevelve, akkor a 175 centis se állítja meg.

Remélem, érthetően fogalmaztam.

2017. jún. 30. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!