Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyafajta a legkeménye...

Melyik kutyafajta a legkeményebb házőrző?

Figyelt kérdés
Szomszédba mindig betörnek,mostmár nekem kell egy kutya aki odaáll mellém ha történne valami. Ilyenekkel ne jöjjetek mint pl.: " Minek kutya,lefújják,megmérgezik,stb,és ugyanúgy befognak törni" Jó lehet hogy van benne valami, de az ember csak nyugodtabban fekszik le aludni hogyha vigyáznak házra. A legkeményebb házőrzőt szeretném,hogyha betör valaki akkor egyből fogja meg,és ne engedje el még oda nem megyek. Kösz előre is a válaszokat!
2010. máj. 19. 22:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem menj el egy menhelyre, és fogadj örökbe egy kutyust. Ezzel megmentesz két életet, és megsporólsz 2évet. Ugyanis ennyi időbe tellik egy kölyköt felnevelni.

Hadd kérdezzem meg, volt-e már kutyád? A fentebb emlitettek mindegyikéhez hozzáértő kéz kell, nem első kutyásoknak való fajták.

Nagyapáink nem hiába vallották, hogy az a kutya jó amelyik ugat, de nem harap. Ugyanis egy betörő sokkal jobban tart attól, hogy a kutya fellármázza a környéket.

Szóval ha szomszédban is van kutya, akkor egy nagyon éber jelzőkutya jó szolgálatot tudna tenni.

2010. máj. 20. 09:24
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 Amstaffom van és egy kis keverékem, hidd el én nagyon nyugodtan fekszem le ! Kutyaajtó van a bejáratin , általában bent vannak éjel , de ha van valami 2 mindig kirohan , 2 bent marad velem!

A párom jelen pillanatban is hetel , vitte a munkásainat , és neki is ott kell lennie, a munka miatt , így egydül vagyok itthon Vasárnap estétől -Péntek délutánig !

Nem félek, az ajtóban ott a kisbalta, a kutyák is itt vannak velem , nyugodtan alszom!

Őket ajánlom ! Esetleg menhelyi kutyust, az én Szotyikám nagyon be tud indulni ha bajt észlel :)

2010. máj. 20. 09:49
 13/21 anonim válasza:
52%

Szia,

Az előttem írók mind nagy, vagy "nagyobbacska" termetű kutyát javasoltak. Biztos ezek a fajták is tökéletesek, de a a tökéletes házőrzés mellett egy igazi hűséges társat is szeretnél, aki az életét is adná érted, a pulit válaszd. Nála tökéletesebb házőrzőt nem találsz. Okos, intelligens, könnyen tanítható és nem lehet lekenyerezni idegeneknek, hozzád viszont a végletekig hűséges lesz. Van egy mondás pulis körökben: "Vannak a kutyák, és vannak a pulik". Maximálisan igaz, életed legjobb döntése lenne. 16 évig volt velem az enyém, és soha nem csalódtunk benne, pedig volt sok rázós szitu...

2010. máj. 20. 10:08
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Az általad felsorolt fajták mind alkalmasak a feladatra, de nem hozzáértő, tapasztalatlan gazda kezében a családra nézve is éppúgy veszélyt jelentenek, mint a betörőre.

Egy kölyöknél 1-2 év, mire a kívánt feladatot elvégzi.

Az áruk is igen borsos, 60-80e Ft-nál kezdődnek. Szaporított kutyát nem ajánlok, sosem tudhatod milyen baj lesz vele, akár az idegrendszerét, akár az egészségét tekintve (pl. diszplázia).

Ha nincs konkrét fajta elképzelésed, olyan fajta, amit igazán nagyon szeretsz, akkor látogass el egy menhelyre. A gondozók tudják, ki felel meg a feladatra, hiszen ha jön egy látogató, idegen ember, látják, melyik kutya hogyan reagál, mennyire erős benne a területvédő ösztön (nekik ott még a menhely az otthonuk, a területük, amit védeni kell).

Egy felnőtt kutyánál csak 2-3 hónap, mire megszokja, elfogadja a környezetét, kialakul benne a hovatartozás és ragaszkodás érzése, tehát amíg elkezdi őrizni a házat.

2010. máj. 20. 15:02
 15/21 anonim ***** válasza:
Egy nagy rotit ugyanúgy el lehet tenni láb alól, mint egy csivavát. Szóval ne csak azért vegyél kutyát, mert sok a rossz arc arrafelé. Egy kutya nem riasztórendszer, bejönnek a kertbe lefújják és volt kutya nincs kutya...
2010. máj. 20. 16:58
 16/21 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat!Nem kezdőkutyás vagyok egyébként,volt már németjuhászom is 11 évig.
2010. máj. 20. 18:06
 17/21 anonim ***** válasza:
Kangal
2010. máj. 20. 19:16
 18/21 anonim ***** válasza:
52%

A pulisnak igazat adok.

A mi pulink is jobb házőrző a szomszéd hatalmas kutyájánál is.

2010. máj. 20. 21:11
 19/21 anonim ***** válasza:
52%
Ha tapasztalt kutyás vagy, akkor például te is pontosan jól tudhatnád melyik fajta kutyából válik jó házőrző. Egyébként a német juhász is az!.. És ne csak az önvédelem céljából vegyél magadhoz kutyát! De ha már magadhoz veszel egy kutyát, akkor egy felnőttel tényleg jobban jársz..
2010. máj. 21. 02:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Egyértelműen az argentin dogot válaszd :) Elhivatottabb,és határozottabb házörzőt nehezen találnál. Nekünk 11 éve van, és a legjobb választás!!
2010. máj. 22. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!