Milyen kiképzésekre lehet vinni egy border colliet?
Mennyire lehet étellel motiválni? Mennyire zsákmányos, labdás? Mennyire pörgős? Mennyire kézben tartható? A neveléssel hogy haladtok?
Most már sajnos a bc-k közt is egyre több van, amelyiknek nincs terelő ösztöne, nem labdázik, de még csak nem is kajás. Lusta, nyugodt, ösztöngyenge vagy épp félős kutya. Így sajnos maga a fajta már nem sokat jelent.
Nekem 3 bc-m van. Azt mondom próbálj ki mindent és amit a kutya igazan boldogan és magas színvonalon csinál, azt válaszd :)
Mi öv -re is járunk .
A kutyától magától függ, hogy mire kapható, egyes kutyák mindenre, mások semmire se a fentebb említett ösztönök, képességek és fogékonyságok eltompulása miatt. Az enyémmel versenyszerűen nem űzök semmit, viszont imád agilityzni (erre házi pályát csináltam neki) labdázni, apportozni, a frizbizés helyes menetét most tanuljuk.
Szerintem ha motiválható a kutya bármire meg lehet tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!