Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kiképzésekre lehet...

Milyen kiképzésekre lehet vinni egy border colliet?

Figyelt kérdés
Nem kutyasulira gondolok
2017. jún. 27. 06:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Terelés, obedience, agility, dog dancing, frizbi, flyball, mentőkutya stb. Igazából bármilyen sportot lehet vele csináltatni, akár szánt húzni vagy vadászni is, csak nem valószínű, hogy olyan színvonalú munkát csinál, mint az erre tenyésztett fajták, vagy ha igen, akkor is sokkal több munka addig eljutni.
2017. jún. 27. 06:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire lehet étellel motiválni? Mennyire zsákmányos, labdás? Mennyire pörgős? Mennyire kézben tartható? A neveléssel hogy haladtok?

Most már sajnos a bc-k közt is egyre több van, amelyiknek nincs terelő ösztöne, nem labdázik, de még csak nem is kajás. Lusta, nyugodt, ösztöngyenge vagy épp félős kutya. Így sajnos maga a fajta már nem sokat jelent.

2017. jún. 27. 08:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
kedves utolsó, ha ilyen a kutya akkor marad a kiállitás, a többi sport kilőve:)))
2017. jún. 27. 09:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem 3 bc-m van. Azt mondom próbálj ki mindent és amit a kutya igazan boldogan és magas színvonalon csinál, azt válaszd :)

Mi öv -re is járunk .

2017. jún. 27. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:

A kutyától magától függ, hogy mire kapható, egyes kutyák mindenre, mások semmire se a fentebb említett ösztönök, képességek és fogékonyságok eltompulása miatt. Az enyémmel versenyszerűen nem űzök semmit, viszont imád agilityzni (erre házi pályát csináltam neki) labdázni, apportozni, a frizbizés helyes menetét most tanuljuk.

Szerintem ha motiválható a kutya bármire meg lehet tanítani.

2017. jún. 27. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!