Számít a kutya fajtája, a betanításhoz?
Az én terrierem sok trükköt megcsinál de amit nem akar az hiába tanítom neki nem csinálja.
Szerintem attól függ mennyit foglalkozol vele és számít az is hogy "ő mit akar" Semmiképp nem függ a fajtától.
A fajtatol annyiban fugg, hogy vannak olyan kutyak, amik egy bizonyos dologra alkalmasabbak, mint a tobbi. Ahogy elottem mar valaki irta, nem veletlen, hogy nehany dologban egyes fajtak mindig gyoztesek, a tobbi pedig nem tud olyan jo eredmenyeket elerni.
A masik dolog, ami szamit, az a fizikai felepitettseg. Akarmilyen akrobatikus mutatvanyra nem minden kutya kepes, peldaul az angol bulldog sem.
A te esetedben azt tudom mondani, hogy mivel nincsenek nagy kivansagaid, szerintem ezeket, amiket emlitettel a te kutyad is meg tudna tanulni, csak valamit nem jol csinalsz. Ha azt mondod, hogy a kutyat egyszeruen csak nem erdekli, esetleg ez is lehet a te "hibad" abbol a szempontbol, hogy nem tudtad elegge erdekesse tenni a szamara a dolgot.
Ha annyira fontos neked, hogy ezeket a te ebed is megtegye, akkor kerj szakembertol segitseget. Az igaz, hogy a fizbi peldaul nagyon jo lenne, mert ez egy nagyon jo jatek es jol ki is lehet benne faradni. Ha viszont ugy dontesz, hogy nem annyira fontos, akkor ne gorcsolj rajta, mert a kutyadat egyszeruen csak nem erdekli. Biztos fel lehetne kelteni valamivel az erdeklodeset, csak azt kell kitalalnod, hogyan.
Bullterrier:
Jelleme: Barátságos, spontán, vidám kutya. Fiatal korában kissé szilaj, és túlzott lelkesedésében összetörhet néhány holmit. Bátor és nagyon kitartó, a fájdalomra szinte teljesen érzéketlen - éppen ezért sokszor a betegségeit is csak akkor lehet észrevenni, amikor már majdnem túl késő. Általában egészséges fajta. Nagyon ragaszkodik a családjához, ám akaratos, sőt makacs is tud lenni.
Tanítása: E kutya nevelését egészen fiatal korában el kell kezdeni, mivel a felnőttkor elérése után már túl erős és befolyásolhatatlan ahhoz, hogy meg lehessen változtatni. A póráz rángatása különösen gyakori probléma. Értelmes állat, amely gyorsan tud tanulni, de makacs is tud lenni. Gazdájának sok türelemre van szüksége, és igen következetesnek kell lennie, ugyanakkor megértően és kedvesen kell viselkednie. Ha a nevelése eléggé változatos, a kutya nem fogja elveszíteni az érdeklődését, és nem is adja fel a tanulást. Érdemes a kölyköt beíratni egy színvonalas engedelmességi tanfolyamra.
Alkalmazásai: Szinte kizárólag családi kutyaként tartják. Általában nem kedveli a kutyás sportokat - főként akkor nem, ha nincs benne versenyszellem -, de a csak szórakozásból űzött sportokban szívesen benne lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!