Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Számít a kutya fajtája, a...

Számít a kutya fajtája, a betanításhoz?

Figyelt kérdés
Van egy könyv(101 kutyatrükk) http://www.youtube.com/watch?v=oymxHzkVgSQ Amiben van egy weimari vizsla. Nagyon okos, és csomó türkköt tud. Próbáltam betanítani a kutyámnak, jópárat betudtam, de van ami nem érdekli. Pl frizbit visszahozni, meg hullahop karikán átugrani...stb. Nem várom el a kutyámtól, hiszen nem csinálhat meg mindent, amit ez a kutya megtud, de sok minden nem érdekli. Nem egy vizsla, hanem bull terrier, ami tudom nem nagy sport kutya, de mégis... Számít egy kutya fajtája, hogy melyikel lehet ilyeneket is megcsinálni, melyikkel nem? Vagy csak azon múlik, hogy mennyit foglalkozok a kutyával?
2010. máj. 19. 17:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
32%
"bármit" meg lehet nekik tanítani, csak türelem kell hozzá, és bizonyos parancsokhoz rengeteg idő!!!
2010. máj. 19. 17:07
 2/14 anonim ***** válasza:
49%
Sokkal inkább a türelem és a szakértelem számit!
2010. máj. 19. 17:21
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Számít a türelem meg a szakértelem persze, de vannak olyan dolgok amiket hiába tanítgatsz egy-egy kutyafajtának, ha fejreállsz, akkor sem fogja tudni megcsinálni. Mondjuk a karikán átugrást azt simán megcsinálja egy bulli, meg szerintem a frizbit is visszahozza, csak megfelelő motiváció kell neki, és biztatás:)
2010. máj. 19. 17:31
 4/14 adrienn464 válasza:
65%
Számit hisz minden kutyának más a ...a hogy is mondják? a "szokása" hisz a bulldog az nehézkesen jár és "nehéz" a modora igy csak olyan trükköket tanihatunk meg nekik amiket ők akarnak, és nem akarnak minket élkápráztatni... A spániel (a kissebb fajta) meg tetszeni akar nekünk igy mindent megtanul hisz a gazdájáért él... ugyhogy számit a kutyafajta a tanitásnál
2010. máj. 19. 17:46
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
Igenis számít! Mind a fizikai, mind a szellemi tulajdonságai mások az egyes fajtáknak! Hiába akersz egy pásztorkutyát hogy állja a vadat, és egy vizsla sem fog terelni. Az angol buldogtól se várd hogy pl magasugró bajnok legyen! Igenis vannak fogékonyabb, és makacsabb, érdektelenebb kutyák kár szépíteni. Utóbbiakk is okosak csak nem épp azok a pattogós kutyák. Nekik nem biztos hogy minden bonyolult dolgot meg lehet tanítani. Ha minden kutyát meg lehetne tanítani mindenre, akkor nem lenne minden sportnak nyertes fajtája, amelyik a legtöbbször nyeri meg.
2010. máj. 19. 18:31
 6/14 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem mindegy.

van 4 kutyusom kettő könnyen tanul(egy golden retriver és egy keverék) a másik kettő nem nagyon(egy palotapincsi és egy bernáthegyi)negyon sokat foglelkoztam velük és varázsütésre "mindent" megcsinálnak amire kérem őket.a bernáthegyi felkapcsolja a villanyt a kicsi pedig hát hogymondjam ő kezeli a TV- t.És aki TV - ni akar annak engedélyt kell kérnie tőle.

ja és a legfontosabb az hogy mindegyik rám halgat!!

2010. máj. 19. 18:49
 7/14 anonim ***** válasza:
10%

Valts farkaskutyara!!!!!!!!!nekem is az van es nem hiaba

farkaskutya REX FELUGYELU VAGY JERRYLEA a filmbol mert azok okosak!!!!!nekem nem kellett sokat kinlodnom mert egy-ketto betanitottam.

2010. máj. 25. 17:13
 8/14 anonim ***** válasza:
10%
azert nem muszaj igy lepntozni azert,mert megmondom a magamet
2010. máj. 25. 17:17
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

javitok!

A VELEMENYEM

2010. máj. 25. 17:17
 10/14 anonim ***** válasza:
73%

Mi az hogy válts? Utolsó, ha majd megunod a kutyádat leváltod, vagy mi?

Amúgy csak türelem kell meg motiváció. :)

2010. máj. 25. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!