Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állatmenhelyről való örökbefog...

Állatmenhelyről való örökbefogadás? Ki hogy vélekedik róla?

Figyelt kérdés

Az írásom nem inkább kérdés,hanem téma lenne=)

Kinek van örökbefogadott kutyusa vagy más egyéb állata???

Mint láttam az oldalon igen sok velem egy síkon mozgó ember van és támogatja a menhelyről való örökbefogadást, és a jó cselekedetért járó szeretetet nagyra értékelik. Azon kívül észrevettem,hogy mindenki odavan a kis kedvencéért, főleg a keverék kutyusokért=)Gondoltam megoszthatnánk egymással,hogy ki milyen állatot fogadott már be, miért szereti azt az állatot,miért tartja jónak ezt a dolgot,és úgy alapból erről a menhelyes dologról.

Én nagyon szeretném,ha minél több ember gondolkodna így és nem százezreket költene kutyákra amíg több ezer kutya vár gazdira az ország menhelyein.

Olyan jó lenne ha megváltozna a világ és az emberek nem hagynák elszökni az állataikat vagy éppen nem dobnák ki őket ha már megunták,és felelősségteljesen gondoznák is őket.Tehát várom mindazok írását akik így gondolkodnak.....

2010. máj. 19. 00:49
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

19:26

Hát szerintem is az és jó,hogy te is így döntöttél,hogy örökbe fogadtál egy kutyust.

És remélem ő is már teljes életet élhet ezek után, biztos nagyon sok szeretetet fog adni nektek, és meghálálja majd a fáradozásaitokat.

Én is leírom a kis történetünket,ami 2 éve novemberben volt.Az iskolám a város közepén van és akkro már nagyon hideg volt,sokszor volt már 2-3 fok.

1napig ott volt a suli kollégiuma melletti tárolónál egy fekete kiskutya, látszott rajta,hogy bántották vagy kidobták valahonnan.Az osztálytársaimmal hátramentünk megnézni, és nekem majd megszakadt a szívem érte,köhögött és csont sovány volt szegény.Szörnyű érzés volt,hogy így kellett látnom egy állatot, aki nem hiszem hogy megérdemelte ezt. Hazavittem és rögtön hívtam az orvost is aki antibiotikumot meg gyógyszereket adott neki ,de azt mondta,hogy szinte semmi esélye hogy túlélje.1hétig kezelést kapott,valamilyen gyomor és bélrendszeri fertőzése volt tehát minden jött ki belőle, nem is evett semmit csak ivot néha. A doki nem sok reményt fűzött hozzá,de anyuval kecsketejet vittünk neki meg mindent amit ajánlottak.És kb 2 hét éhezés után amikro hazamentem a suliból láttam hogy mindent megevett és máshol feküdt.Akkor már tudtam hogy rendbe fog jönni. Még aznap kiment az udvarra és rohangált,mint ha egy másik kutya lett volna.Az után le kellett vágni a szőrét és lekezelni a hegeit, mert össze vissza volt égetve szegénykém(bele se gondolok hogy mit tettek vele).Még kapott gyógyszereket,féreghajtót meg mindent amit kell,az után csak híznia kellett. Elneveztük Bizsunak (mert keverék) és mára már egy gyönyörű felnőtt kutya lett belőle. Rajongásig imádja anyukámat és a barátomat is. Minden hazaérkezésemnél úgy örül nekem,mint,ha azt hitte volna elveszített engem.Valószínű,hogy ő a félelméből kifolyólag de minden idegent gyűlöl, egy új embert sem fogad el.De azért egy áldott jó kutya, nem lehet nem imádni őt.Amit talál nekem adja(almát ,körtét, minden szemetet amit talál,faágat,játékot odahoz nekem=))

2010. máj. 19. 22:18
 32/39 A kérdező kommentje:
Az utolsónak mégegyszer. Nem természetesen nem jó és nem is adnék mindenkinek menhelyi kutyát csak azért hogy gazdája legyen,de aki tudja és jónak látja és talál számára megfelelő kutyát akkor igen.És egy körülnézés nem kerül semmibe szerintem.
2010. máj. 19. 22:20
 33/39 anonim ***** válasza:
88%
De hiába a körülnézés attól az ízlésem nem változik meg sem a terveim. Az a kutya aki nekem kell nem taláható meg a menhelyen. Hogy csak egy kézenfekvő példát mondjak, nekem hobbim a kutyázás és olyan versenyen szeretnék részt venni ahova törzskönyv kell (nem kiállítás). Már ennyi is elég hogy hiába nézzek szét a menehelyen, ott nem lesz törzskönyves kutya (vagy ha igen a tk-ja akkor sem lesz meg és igen kicsi az esély rá hogy pont abból a fajtából ami nekem tetszik). Aztán terelni szeretnék. Most akkor az összes kutyát eresszem a birkákra hogy lássam melyiknek van ösztöne? Hát nem biztosíték inkább ha veszek egy pásztorkutyafajtát? Vagy ha van is terelő, mennyi az esély rá hogy pont tetszik a színe, mérete, jelleme, neme stb? Annyira meghatározott amire vágyom hogy nem hiszem megtalálható ott. És remélem még sokan mások vannak így. Persze akkor még ott vannak a fajtamentők, ha meghatároztt kutya tetszik. Ha tehetem egyszer onnan örökbe fogadok, de amíg nem addig csak az elsődleges vágyaim elégítem ki és az bizony az aktív kutyázás. Akkor meg minek nézegessek körül? Csak a szívem fájna. Az adóm, vagy adományt anélkül is tudok adni hogy oda kéne járnom...
2010. máj. 19. 23:21
 34/39 anonim ***** válasza:

Köszönöm a válaszodat, Rendes tőled, hogy megírtad !

Mint ahogy írtam neked, én olyan céllal mentem a menhelyre hogy a legöregebb , leg"csúnyább" , kutyát akarom , akit senki mégcsak megsem nézett évek óta! Megtaláltam őt, és elhoztam a 3 Amstaffom mellett úgy büszkélkedik , feszeget a sétáknál , a párom kutya téren nagyon finnyás, de nem törődtem vele hogy "repülök a kutyával együtt " (képletesen) , hazavittem , a párom annyit mondott -újabb kutya?? Olyan csúny szegényem , hogy már szép :)

És megfogadtam hogy Amstaffot mindig is fogok tartani, 2 biztosan , de ha ők majd nem lesznek (ami remélem jó sokára lesz) akkor mindig 2 Tenyésztőtől vásárolt kutyám lesz , és 2 menhelyi (leg"csúnyább" ) Mert én úgy szoktam menni a menhelyre hogy -melyik az a kutyus akit még szinte csak meg sem néznek ..... megmutatják és én mindig beleszeretek :) Mert számámra nem létezik csúnya kutya, mindért odáig meg vissza vagyok (szerencsére) !!!

69%-os ! Ugye neked a Mudi a kedvenc fajtád ??

Mert ha igen , akkor kérdeznék tőled :) Ha lehet !

Ha nem a Mudis válaszoló vagy , akkor bocsánat !

2010. máj. 20. 09:41
 35/39 anonim ***** válasza:
Igen én vagyok.
2010. máj. 20. 12:35
 36/39 anonim ***** válasza:

Van Mudi fajtamentés ??

Ha igen , tudnál honlapot vagy valamit linkelni nekem??

Mert a szomszédom 14 éves buksija (Aki Mudi), nagyon öregecske , és szeretnének mellé egy Mudit-vagy Mudi keverék kutyust , én ajánlottam a menhelyeket neki, de kérték hogy segísek nekik! Hátha te tudsz nekünk segíteni :)

Köszönöm !

2010. máj. 20. 12:47
 37/39 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Én a hamvasat vinném, ritka hogy ilyen kincset találnak és fiatal is.

2010. máj. 20. 12:58
 38/39 anonim ***** válasza:

Hú de szépek :)

Mind mind nagyon szép :)

Ők hol vannak ?? Budapesten ?? Még ennyi és intézkedem :)

2010. máj. 20. 13:22
 39/39 anonim ***** válasza:
Legtöbbnél oda van írva, de ha felhívod biztos megmondják, ahol nincs leírva a hely, azt én sem tudom.
2010. máj. 20. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!