Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fél a nagy kutyánk a...

Miért fél a nagy kutyánk a kölyöktől?

Figyelt kérdés
Van egy 10 éves kutyánk, pár hete hoztunk mellé egy kölyköt, aki 10 hetes. Az öreg kutyánk mellett régebben is volt egy másik kutya, hozzá van szokva ahhoz, hogy kettő kutya van a családban. A kiskutya nagyon játékos, nagyon izgága, sok energiája van. Az öreggel is mindig játszani akar. Az öreg az elején odamordult, ha valami túl sok volt neki, az utóbbi egy hétben azonban azt vettük észre, hogy ha a kiskutya odarohan hozzá játszani, megijed. Remek, behúzza a farkát és elfut előle, látszik rajta, hogy fél. Miért lehet ez? Miért fél egy 10 éves kutya egy 10 hetestől? Mit lehetne tenni?
2017. jún. 9. 12:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Viselkedésre ugyanolyan a kicsi, mint a másik volt?

Na ugye. Nem bírja a pörgős habitust. 10 évesen már nyugit akar.

2017. jún. 9. 13:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Elhiszem, hogy nyugit akar. De attól még nem kellene félnie, nem? Le kellene teremtenie a kicsit, ha valami olyat csinál, ami neki már nem tetszik. Mondjuk mindig félénkebb kutya volt a többinél, a másik kutyánk volt mellette a domináns. De akkor rendben van ez így?
2017. jún. 9. 13:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Nincs rendben! Száz éve vannak kutyáim, de ilyet még nem tapasztaltam.

Próbáld meg a neten több állatorvos véleményét kikérni, van erre lehetőség.

Azok jobban értenek hozzá, mint mi laikusok.

[link]

2017. jún. 9. 13:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Mióta van nálatok a kölyök?
2017. jún. 9. 14:56
 5/8 anonim ***** válasza:
61%
Te ugrálnál örömödben, ha 70-80 évesen kötelező lenne egy hiperaktív, neveletlen gyerekkel élned ? Kölyköt pedig eleve érdemes a meglévő kutyával együtt választani még tenyésztőnél is. Nekem nagyon bevált. Tudom, hogy nem szokás figyelembe venni az állat ízlését, habitusát, de utána meg ne sírjon az ember szája.
2017. jún. 9. 16:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves 5-ös, neked nagyon igazad van, abban az esetben, ha valaki vásárol kiskutyát.

Csakhogy van amikor az élet hozza az útjába a mások által kidobott kisebb-nagyobb kutyát és ha nem akarod sorsára hagyni, akkor nincs alternatíva, felkapod és hazaviszed.

Én még az életben nem adtam kutyáért pénzt (nem mintha sajnálnám rá) mert mindig karitatív alapon volt nálunk teltház, de ahogy fentebb is írtam, ilyet még nem tapasztaltam.

Illetve csak egyszer, akkor is az öreg kutya pincsi méretű volt, a kölyök megy akkora mint egy borjú, de az a bizalmatlanság (és nem félelem!) is csak 1 napig tartott.

2017. jún. 9. 17:27
 7/8 A kérdező kommentje:
A kölyök 2 hete van nálunk. Eleinte semmi baj nem volt, játszottak, látszott az öreg kutyán is, hogy örül. De tegnap óta remeg és meghunyászkodik, ha a kiskutya játszani akar vele. Előtte, ha valami nem tetszett neki, helyretette, de most valamiért ahelyett, hogy rámordulna vagy arrébb menne, áll egy helyben, behúzotr farokkal és remegve. Engem ez azért döbbentett meg, mert 2 hétig folyton játszottak, nem tudom, mi történhetett.
2017. jún. 9. 18:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Megharaphatta a kiskutya játék közben valami érzékeny testrészét, ízületes lábát, fülét, nyelvét, vagy ki tudja hol és ő csak a fájdalomra emlékszik.

Más okot nem tudok elképzelni

2017. jún. 9. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!