Férges lett a kutyánk, elkaphattuk mi is?
(Mielőtt bárki kötekedni kezdene, csak mondom, hogy 3 havonta kap féreghajtót, meg van mindegyik oltása, jó tenyésztőtöl szerzőséssel és tk-vel vettem.)
Ma vettem észre a székletében néhány fehér színű, kb 1-2 cm hosszú férget. Már kapott féreg hajtót a kutya, de most elgondolkodtam, hogy esetleg mi is elkaphattunk-e, mert hogy a kutya feljöhet a kanapénra. Meg hát töröljük a fenekét... igaz utána alap a kézmosás. A sajátunba nem láttunk semmit. Érdemes megelőzésképpen nekünk is bevenni? Természetesen embernek valót. Egyébként kb 1 hónapja kapott féreghajtót, mikor oltották, utána nem volt semmi a székletében.
Milyen fereghajtot kap?
A leírtak alapján a kutyád fonálférges lehet.
Próbáljátok ki a Drontal Plust, ez az egyik legjobb fereghajto.
Nem valószínű hogy elkapnátok tőle.
Vitaminthe pasztát kapott, a dokink ezt ajánlotta, ezért ilyet tartok itthon, de mivel 10 nap múlva kell ujra adni neki, akkor kipróbálom amit írtál.
Egyébként köszi a válaszokat. Nagyon remelem, hogy ránk nem terjed át.
Rokonomnak májműtéte volt,mert betokosodott a féreg a májába. Elkapta a kutyájuktól. Nagyon gazdagok,nem hiszem,hogy spóroltak a féreghajtón.
Nem ijesztgetni akarlak,de ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!