A 12 hetes kutyánk mérgezett patkányt evett? Meghal?
12 hetes schnauzer. Kint volt ma egy picit a kertben és a szomszédból átbújt egy patkány, gondoljuk, hogy ő kapta el, mivel előtte nem láttuk pedig ott járkáltunk. Azt sem tudjuk, hogy mérgezett volt-e, mivel ő kapta el, nem egy tetemet talált. Beleharapott a nyakába, de a patkány több, mint háromnegyed, sőt talán több is megvolt belőle. Persze azonnal elvettük, de délután óta kicsit nyugodtabb volt, mint egyébként. Most meg nem öklendezett, de rángatózott oldalt a hasa, mintha hányni akarna, de semmi nem jött, még csak nem is öklendezett.
Felhívtunk egy állatorvost, aki annyival elintézte hogy k vitamint. Sikerült szereznünk egy ampullát kapott szájba, de orvos nem látta.
Mozog, nem csak fekszik, meg ásítozik, de nem is tudom, olyan furcsa volt a viselkedése. kb 20 perce kapta a k vitamint, de már a kocsiban is többet mozgott, nem úgy mint itthon, ült a kosarában. Mi lesz vele? 6 kiló egyébként. Ja és vacsorát ma nem kért.
Szerintem nem lesz nagy baja, de azért erre vigyázzatok.
Gondolj bele, egy patkányt le tud gyűrni egy méreg, de a kutyád jóval nagyobb.
Szerintem nem lesz gond.
(Habár az én 40 kg-s német juhászom evett már tiszta patkánymérget, meg se érezte, sajnálom, hogy már ő már nem él:( )
Most utánaolvastam egy picit, hát, azt írják, az első pár óra a kritikus.
Túléli a kutyus!!!
De azért írd meg, mi lett vele, de most legyél a kutyád mellett!
A patkányméreg tünetei 1-2 napon belül jelentkeznek.
A tünetei, étvágytalanság, bágyadtság, az ínye fakó- vagy porcelánfehér. A leggyakoribb, és legbiztosabb jele, a mérgezésnek a véres vizelet, véraláfutások a bőrön, vagy testnyílásokból szivárgó vér (fül, orr, stb).
Ahogy kiírtam a kérdést, mentem hozzá, most visszajöttem megnézni a válaszokat!
Nagyon köszönöm, biztató, amit írtatok, köszönöm, hogy írtatok.
Most éppen elaludt, abban bízom hogyha fájna valamije csak nem aludna így el.
Egyébként ez az egész 10 óra fele történt, délelőtt. Délután olyan 2-kor picit lágyabb széklete volt, de nem hasmenés volt. (Ilyen már egyszer-kétszer volt, azt mondták normális a kaja váltás miatt) Aztán volt olyan kis kókadt. Rágcsált mindent, azt gondoltuk talán a fogváltás miatt ilyen lustácska. Szóval már lassan 12 órája.
Az ínye gyönyörű rózsaszín, megnéztem. Köszönöm az infókat, még egyszer!
Szerintem már "átdolgozta" a patkányt, és már meg kellett volna tennie a hatását, ha patkányméreg lett volna.
A kiskutya emésztése gyorsabb is, szóval remélhetőleg elmúlt a vész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!