Mennyi idő múlva látszik a kutyán ha mérgezett patkányt evett? SOS
Sajnos nálunk invázió van ezekből a dögökből, több fajta méreggel is védekezünk és a lemérgezett patkány 1-2 előjött, nem tudom, hogy evett-e fogott-e meg a kutyám.
Mikor jön elő ez? Mivel kezdődik? Mit figyeljek?
Holnap megkötöm ha nem leszek itthon, nehogy megfogja őket.
Nem kéne azokat a mérgeket használni a saját és a szomszéd kutyák/macskák érdekében.
A megkötés meg átmeneti megoldás, de annak is rossz.Vidd be a házba szerintem és takarítsd el a mérget. Nem is értem minek ki rakni, van más mód a patkányok elfogására.
A mérgezés tüneteit amúgy észre lehet venni, de lehet már késő.Megelőzni kéne elsősorban,azzal,hogy nem raksz ki szándékosan mérget.
Patkányméreg esetében először bágyadtság jelentkezik, majd egyre kevesebbet mozog, és nem eszik.
Az ínye fakó lesz (vagy porcelánfehér), a testhőmérséklete pedig alacsony.
A leggyakoribb, és legbiztosabb jel, a véres vizelet, véraláfutások a bőrön, vagy testnyílásokból szivárgó vér.
A tünetek 1-2 napon belül jelentkeznek. Ha 2 órán belül észleled, akkor próbálkozhatsz hánytatással. Ilyenkor nem kell széntabletta. És persze, azonnal orvos. Az a legbiztosabb!
A tünetek akár egy órán belül is jelentkezhetnek:
- keserűmandula szagú lehellet
- halvány nyálkahártyák
- szapora légzés
- heves szívverés
- tántorgó járás
- görcsroham
Ha bármelyiket észleled, AZONNAL orvoshoz vele! Az első pár óra kritikus lehet!
Első, sajnos muszáj mérgezni nálunk, a 20 ezer forintos ultrahangos rágcsáló riasztó mellet vígan éldegélnek, van "humánus" csapdánk, 1 hónap alatt egy sétált bele.
Fagyálló, méreg ( ebből is a legerősebb) ez ami hatással van rájuk. Amúgy itt mindenki mérgez, mert már fényes nappal szaladgáltak a gyerekek, kutyák, macskák között és terjesztik a számtalan betegséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!