Hogyan szoktassam le a 16 hónapos kan németjuhász kutyámat hogy ne egye meg a jószágokat? (liba, csirke, kacsa)
Tiltsd le erről a kutyát. Kezd el nevelni, hogy ne szökjön, hogy ne menjen át a kerítésen a baromfikhoz. Az enyéim egy 10 cm-es kis madzagon sem lépnek át, ha erről letiltom őket, füvesítéskor nem is kellett ennél nagyobb elkerítés. Ha egy kutya megfelelően van nevelve, akkor nem mászik át kerítéseken. És tiltsd le a baromfikról is, az sem egy nagy dolog. Persze ez nem bottal fejre verést jelent, mert ez nem nevelés! Ez bántalmazás.
Ha te nem értesz a kutyákhoz, akkor járj vele kutyaiskolába. Vagy kert
Leritsétek el.NORMÁLISAN a jószágokat
2. a kuty át NE engedjétek ki (én feljelentenélek érte, mert ni van ha megtámadja a kisgyereket - nem lenne egyedi eset), nem valo neki szabadon koborolni
3 fáraszd le normálisan, szellemileg testileg egyaránt
Egyébként nem a kutyát kell ütni a TI baromságotok miatt, és egyszer azért lesz elaltatva, mert hagyjátok kimenni és valakit megkap - mivel pl botra támadhat.
Most komolyan normálisan feltett egy kérdést, segítséget kért, erre mi a reakciótok? Elhordjátok mindennek, ne tartson kutyát, stb. Nem tudtok normális stílusban válaszolni akkor ne válaszoljatok. Örülhetnétek, hogy egyáltalán segítséget kér és nem agyonveretik a kutyát. Ne is várjuk azt, hogy lesz felelős állattartás mikor ilyen reakciók érkeznek a kérdésekre (nem ez az első eset, hogy egy normálisan feltett kérdésnél ilyen válaszadási stílussal találkozok).
Kérdező: annyit tudsz csinálni, hogy mikor ott vagy vele beviszed szájkosárral és pórázzal beviszed a baromfiak közé és mikor támadni akar folyamatosan letiltod és megakadályozod. Hosszú folyamat lesz, meg nem is biztos, hogy teljes siker lesz, mert lehet míg látjátok nem bántja majd a csirkéket, de amint nem látjátok akkor meg bántani fogja. Sokszor ez ösztön náluk, elég sokat szívnak a vadászok is ezzel mikor pár ember kutyái kimegy az erdőbe vadászgatni pusztán szórakozásból, aztán, mint aki jól végezte dolgát hazamegy. A kerítést azt tényleg csináljátok meg + olyan helyen legyenek a baromfiak kiengedve is, ahol semmi nem fér hozzájuk. Nem csak a ti kutyátoktól kell félnie, emiatt is érdemes rendesen elkerített részen tartani.
Te mi a francról hablatyolsz 17-es, 67%-os?
Én eddig nem szóltam hozzá, de végigolvastam a kommenteket, senki nem hordta le a kérdezőt.
Volt akinek nem tetszett, hogy bottal veri fejbe a kutyát és a németjuhász szabadon járkál az utcán.
Ez TILTOTT dolog, ahogy a fejbeverés is!
Megkapta a válaszokat, hogy csináltassa meg a kerítést, ami alap dolog olyannál, aki állatokat tart.
Te sem találtad fel a spanyolviaszt, ugyanazokat írtad, amit már előtted többek leírtak, úgyhogy higgadj le és próbálj egy önálló gondolattal előrukkolni, ami konkrét segítség lenne, a kerítés csináltatáson kívül, ami az egyetlen megoldás.
Én mondjuk a kutyaiskolát is elképzelhetőnek tartanám, de kevés esélyt látok erre a kérdezőt olvasgatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!