Csirke allergiás kutya etetése?
nagy testű kutyáknál elég ritka a csirke allergia, nem tudom miből gondoljátok ezt, és azt sem írtad hogy jelenleg mit eszik. mért kellet 3 hónaposan már a bűzmirigyet tisztítani? milyen a széklete?
az enyém 2 hónapos kora óta nyers szárnyasokat eszik ( csirka-kacsa stb. nyak-farhát stb ), soha nem kellet a bűzmirigyéhez hozzá nyúlni, és nem allergiás. persze ettől még a Tiéd lehet az, de nem valószínű, hogy a csirkére. almát adhatsz neki, de ne túl gyakran, inkább répát, de azt bárhogy, de főleg nyersen egy darabban, vagy turmixolva.
állatorvos meg annyi van mint a nyű, keresgélj, én is voltam párnál mire találtam tényleg jó ( igaz nem olcsó ) szakembert.
Egyszerűen mellőzd a konzerv és száraztápos kajákat!
Vegyél neki színtiszta húst és azt főzd meg de fűszerek nélkül! Mellé mehet rizs, tészta és nyers zöldségek!
Házi készítés "konzerves"kutyakaja, de sokkal egészségesebb:
- végy darált pulykahúst, adj hozzá kellő mennyiségű vizet és tegyél bele zöldséget is. Ezeket turmixold össze zacskókban amennyi elég egy pár napra a maradék pedig mehet a fagyasztóba.
Példa: egy tacskó majdnem megsüketült. A doki félrekezelte. Áttértek erre a nyers kajára és lám, a kutyának semmi baja sem volt. Ha tüzetesebben megnézed mi van ráírva egy-egy eledelre, hogy a pulyka, marha hús csak elenyésző mértékben van jelen az adott termékben, ez általában 3-4%-ot jelent, a többi meg nyesedék ki tudja miből.
Sok kutya allergiás a csirkés eledelekre, gabonákra. A kutyának ezutóbbira nincs szüksége! Puffadást eredményez, ugyanúgy, mint a vízbe áztatott kenyér esetében. Tilos ilyet adni, ahogy a madárfiókáknak is! Ha nem tudnak az állatnak megfelelő kaját adni, az ne tartson kutyát, macskát, sem mást. A csirke se eszik kutyakaját.
orvosra a válaszom: az első doki mondta jól, hogy nem ad injekciót a kutyusodnak! Csak akkor kaphat bármilyen kutya oltást, ha egészséges! A másik doki meg a pénzre hajt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!