Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány órakor vihetem ki a...

Hány órakor vihetem ki a sétálni a kutyám?

Figyelt kérdés
Hány órakor vihetem ki a kutyámat sétálni? Mert falun lakom és munka elött mennék vele de a szomszédaim megfenyegetek hogy feljelentenek. Mert zeng az egész utca. De nem az én kutyám ugat hanem minket ugatnak. Ahhoz hogy kijusak a hegyre átkel mennem egy utcán a faluban. Hétvégén 8 utánra kaptan engedéjt a polgármestertöl, de hétköznapot nem kérdeztem. Máshol is van ilyen megkötés?Ja nem üdülö övezetben lakom. Egy sima balatonhoz légvonalban kb 25-30km lévö falúban.

2017. jún. 6. 06:36
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%
ez így nem fair te bármikor kiviheted a kutyádat nekik kéne őket megnevelni
2017. jún. 6. 09:42
 12/20 anonim ***** válasza:
48%

Nem, semmiféle engedélyed nincs, csak megkért a polgármester.

De tök mindegy, mert a háborgók akkor sem csöndesednének el, ha mindenkinek ajánlott levélben küldenél el egy másolatot akármilyen papírról.

Attól még nem lesz csend, hogy neked van engedélyed. De nincs!

Ha van helyi rendelet, akkor ez nem jóindulatúlag elnézem, s adok engedélyt.

Milyen alapon? Egy emberrel kivételezés újabb viszály forrása. Ha neked lehet, másoknak miért nem.

Ha van korlátozás, mit ér, ha engedélyt lehet kérni és kapni?

Mondom, ezek csak elvi megjegyzések, mert aligha van rendelet és te sem kaptál engedélyt.

A csaholó kutyák mindent megugatnak. Jól írták a többiek, hogy akkor gyalog sem lehet közlekedni?

De másik, telken belül lévő kutyával is tudnak balhézni, vagy két faluval arrébb élőkkel is „beszélgetni”.

Sajnos az a baj, hogy nincs jó megoldás. A magad és a kutyád érdekében talán igazodj hozzájuk.

Önmagadért kiállhatsz, s az derék dolog is. A kutyán viszont könnyen bosszút tudnak állni, ha téged nem is bántanak.

2017. jún. 6. 10:12
 13/20 A kérdező kommentje:
Hát ja.Amugy nincs rendelet. Azért beszéltem a polgármesterrel hogy tölem halja ne össze vissza másoktól. A kutyát is oda vittem. Keresek olyan útvonalat ahol a legkevésbé zavarok. És ki tudok jutni a természetbe. De mivel hátsó kijáratom nincs . Bekel vinnem a faluba igy is. Na mindegy majd meg oldom valahogy. A kutyát meg le kell járatni ,kell neki a mozgás. A vasárnapot megoldom úgy ahogy megbeszéltük a többi napon meg elöbb megyek ki a munka miatt. Ez van én is sok mindent elnézek a szomszédaimnak.
2017. jún. 6. 11:33
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is van az utcában egy srác, aki reggel 7 körül viszi a kutyáját sétálni igen ugatnak a kutyák (az enyémek is) de most komolyan ki nem sz@rja le? kb 2 perc és az ugtás befejeződik, mert amikor már nem a mi kerítésünknél van nem ugatnak. Soha eszembe nem jutna ezért szólni, mert máskor meg én viszem az enyémet és akkor meg azért ugat a többi kutya... (helyileg Debrecen)
2017. jún. 6. 11:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt a neveletlen, antiszociális kutyáik akkoris ugatnának, ha te kutya nélkül mennél. Másrészt ki a fene alszik reggel 7-kor, aki nem volt éjjeles ? Nincs suli ? Nem kell munkába készülődni ? Reggelizni ? Állatokat megetetni ? Minden falusi rokonom legkésőbb 6-kor kel.
2017. jún. 6. 11:51
 16/20 A kérdező kommentje:
Ez egy jó kérdés. Vannak itt a városból kiszabadult lakok és úgy képzelik hogy üdülö övezetben laknak.Saját törvényeiket eröszakolják másokra. Múltkor a fünyirásért is rámszoltak mert zavarja a nyugalmukat.Én minden második szombaton dolgozom így a kerti meló vasárnapra marad.
2017. jún. 7. 08:42
 17/20 anonim ***** válasza:
A polgármester is csak arra kért meg, hogy VASÁRNAP legyél tekintettel a többi lakóra. Ez hétköznapra nyilván nem vonatkozik, tehát akkor mész a kutyáddal, amikor neked alkalmas az időpont.
2017. jún. 7. 09:50
 18/20 anonim ***** válasza:

NEM az értékelés hatása a pontjaimra, hanem mindenki okulása miatt kérdezem:

Mi hülyeséget írtam a 12. válaszomban?

2017. jún. 7. 10:20
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem értem én mindenkinek zöld kezet nyomtam nem tudom ki pontozott le. Köszönöm a válaszod számomra hasznos volt.
2017. jún. 7. 11:59
 20/20 anonim ***** válasza:
En is falun laktam es mindig flexre/funyirora keltem vagy a szomszed gyerekek kismotorjara. Nem is ertem, hogy a kutyaugatasbol miert is kell ugyet csinalni? Nem azert tartjak a kutyat, hogy jelezzen? DE. Erre kiakadnak. LOL.
2017. jún. 8. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!