Hány órakor vihetem ki a sétálni a kutyám?
Neveljék meg a kutyáiakt, hogy az utcán történő minden xarra, ami a rendeltetésszerű használatból fakad, ne ugassanak.
Szerintem az sincs teljesen rendben, hogy polgármesteri engedély kell egy kutya pórázon, utcán történő közlekedésével. Én utána érdeklődnék egy jogásznál.
Nincs ilyen megkötés. Nem te vagy a hibás, hanem az a sok kretén, akiknek a neveletlen, ingerszegény környezetben élő kutyái ugatnak.
Pórázon bármikor kiviheted, jelentsenek csak fel nyugodtan, semmi alapjuk nincs erre, ne aggódj.
Autóval is csak 8 után lehet menni? Vagy biciklivel,dolgozni?
Ilyen szabály nincs, bármikor kiviheted a kutyádat pórázon.
Azt nem a polgármester mondja meg, hogy mikor mehetsz ki, nem kell erre engedélyt kérni. Nincs sehol ilyen megkötés, személyi szabadságot nem lehet korlátozni ilyen módon.
Nyilván azt érdemes figyelembe venni, hogy ne szerezz ellenségeket, nehogy megmérgezzék a kutyádat, vagy hogy ne cseszegessenek, de ez a te személyes döntésed, hogy mennyire vagy tekintettel a pampogókra, nincs ilyen, hogy így KELL lennie. Feljelenthetnek, de nem lesz semmi eredménye, nincs igazuk.
Ez azért patthelyzet, mert jogilag akár éjjel 1-kor is elviheted sétálni, főként, hogy nem te vagy a zajforrás. DE! persze ők meg megmérgezhetik a kutyádat, és még bizonyítani sem fogod tudni:(
Én a helyedben EGYEDÜL jönnék-mennék a faluban minél többet (igen, korán és későn és vasárnap:)), hadd ugassanak a kutyák, legalább látják, hogy nem a te hibád, és a kutyád ellen sem szólhatnak semmit - talán beleszoknak az ugatásba:S Az egész falut úgysem tudod rávenni, hogy megnevelje a kutyáját:(
Akkor pl a gyereket sem lehet kismotorral gyalog vinni az oviba/bölcsibe 8 előtt??? Mert attól is zeng az egész utca...
Mondd meg nekik, hogy nem te tehetsz róla, hogy ugatnak a kutyák. Akkor viszed, amikor tudod - munka előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!