Segitseget szeretnek kerni es lehetoleg normalis valaszolat adjatok legyszives?
Tehat nekem van egy 5 honapos 25.-en lesz fel eves bichon havanese kutyusom.
Mivel a hazban van tartva es a battyamnak szinten van egy kutyaja ami csivava igy felek hogy nehogy megtortenjen a "parzas". Ki hereltetni a kutyat viszont nem akarjuk...ha nappal nem vagyunk itthon akkor a mi kutyank bent van a szobaba.
De ha egyszer meg is megtortenne akkor mit kene csinalni? A kutyamnak meg az elso tuzelese sem volt meg.
Nagyon szepen koszonom ha valaszoltok ! :)
Ha a kant nem akarjátok ivartalanítani akkor miért nem ivartalanítjátok a szukát? Mi szól az ivartalanítás ellen amiért ennyire ellenzitek? A kan meg fog őrülni abban a pár napban/hétben amég a szuka tüzel és egy másodpercre sem hagyhatjátok őket együtt felügyelet nélkül.
Ha pedig megtörtének akkor már csak az ivartalanítás marad hátra illetve, az is hogy világra hoz egy felesleges alom kölyköt akikről szintén gondoskodni kell.
Nyugodjatok meg nem azert nem akarjuk ivartalanitani a csivavat mert akkor nem lenne kolyok..nem vagyok en szaporito minek itelkeztek ha nem ismertek? Mas fajtaju kutyaval amugy sem engednem ossze.de nem ezert irtam ide.
Ivartalanitast meg nem csak en nem akarom hanem a battyam nem akarja es nyilvan o donti el h mit akar a kutyajaval.en mar mondtam neki h a kutyanak is jobb lenne
A macskáknak lehet abortusza, ezt tudom, gondolom akkor a kutyáknak is. Sejtem nem ezt a megoldást szeretnéd, akkor még ott a kutyáknak való fogamzásgátló (macskáknak van, biztos kutyáknak is).
Ez a kettő vagy az ivartalanítás (ma már nem pakolják ki a szuka kutyát feltétlenül, hanem csak elkötik. Az enyémet így ivartalanították, semmit nem változott a személyisége és még van ciklusa is - tüzelési időszakban pont olyan, mint amikor még valóban tüzelt)
Ivartalanítani kell a szukát.
Ha még a műtét előtt betüzelne, akkor vagy különzárni őket arra a 3 hétre, vagy ha mégis pároznának, akkor a vemhesség kb. félidejében kell ivartalanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!