Megharapta a lányomat (is), mit lehet vele tenni? Mi kell még ahhoz, hogy elaltassák végre?
6 lakásos társasházban élünk van egy kutya ami sokszor egyedül van kint az udvaron. Ma mentek ki a lányomék ez a dök egy bokor alatt feküdt ahogy elszaladt mellette a gyerek el is kapta. Kórház, látlelet, fel akarjuk jelenteni. A páromnak is próbált neki menni, de a párom bele rugott és ettől lehiggadt, na erre jött ki a gazda is és rögtön azzal, hogy ő feljelenti a párom stb..
Nem először harapott, mást is megharapott már a házban, arról is van látlelet, de feljelentés nem.
Érdemes lenne feljelenteni együtt?
Van rá esély, hogy elaltatják vagy elveszik tőle végre? Ha elveszik akkor hova kerül?
Ugye nem kerülhet mégegyszer gyerekek közelébe?
Ja és persze harci kutya...
Gazda hiba, NEM kutya hiba.
Idióta ember mellett bármilyen fajta kutya agresszívvá válhat.
Aki pedig harcikuzyázik fújfúj, az olvasson már után kérem. Ezeket a kutyákat valóban viadalokra tenyésztették ki, kutyaviadalokra. NEM embervadászatra.
Fontos szempont volt a tenyésztéskor az emberek feltétlen szeretete, hiszen a harcoltatott kutyák szétválasztásakor nem fordulhatott elő, hogy emberre támadjanak.
A gazdát kell feljelenteni, akár állatvèdőknék, nem a kutyát altatni, mert simán lehet, hogy rehabilitálható.
Arra is nevelték őket. Viszont például a staffordshire terrierek babysitterek voltak... nem alapozhatunk mindig a viadalokra, amikor a gyermekvédelmezés is a vérükben van.
Az amstaffok őseit a farmokon használták úgy általános feladatok elvégzésére, mint "babysitter"-ként. Főleg a kikötővárosokban a fajta őseit gladiátorkutyákként használták.
Forrás: wikipédia
1. Ha a pitek TÉNYLEG harci helyzetben vannak, csak és kizárólag a gazdája tudja leállítani, egy rúgástól nem elmenekül, hanem finoman szólva letépi a lábát.
2. Nem kell általánosítani, mert nagyon sok felelős gazda tart bull típusú kutyát, és jé emberrel/állattal is jól kijönnek (itt vagyok én egy példának)
3. A gazdát is meg kéne találni,mert ha nincs chipelve,nincs kit felelősségre vonni. És ezzel annyi az apro problematika, kedves kérdező, hogy elviszik a kutyát, elaltatják, de a "gazdi" hoz egy másikat, akit majd ugyanígy nevel. Ezzel előrébb leszel? Lehet az a kutya nem csak megkapja a gyereket. A gazdit kell felelősségre vonni, hogy elmenjen a kedve a kutyatartástól, ÖRÖKRE! Addig céltalan az egész, ártatlan állatok legyilkolásával...
Nekem egy német juhászom volt ilyen, ő sokkal csúnyább sérülést csinált. Elvették a gazdihoz, majd hozzám került. Bepróbálkozott nálam is, sikertelenül. Aztán mikor rájött, hogy itt én vagyok a főnök,MEGNYUGODOTT, és azóta elkezdte élni a boldog kutyák életét,nem kellett az alatta levők életét védenie..... stb.
Ja és minden héten van amolyan "megharapta a gyereket mi legyen" kérdés, nagyon, NAGYON gyanús, hogy valami unatkozó munkanélküli gyáva gyenge ember szórakozik, aki gyűlöli a kutyákat....
Ez a kutya tipikusan az aminek a segge is...
Minden hétvégén kutyaiskola, 2-3 szor sétáltatja.
Aki meg azt írja ne engedjem ki a gyereket, több százezret költöttünk arra, hogy helyrehozzuk az udvart, parkosítottuk, játszótér, homokozó stb van.
A legközelebbi régi, veszélyes játszótér 15p kocsival. Kiszoktunk nézni az udvarra, hogy kint van-e, de ezek után már a földalá is nézzünk be?
A sérülése 8 napon túlgyógyuló, ha ez számít valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!