Dobermann, Amstaff vagy Boxer?
Elég hasonlónak látom a kutyák a mozgás és foglalkozás igényét, és tudom, hogy nagyban függ az egyedtől is, de mégis, hogy raknád sorba, a 3 kutya mozgásigényét, agyban való fárasztás igényét. Melyik milyen arányban hajlamos a rombolásra ugyanolyan fárasztás mellett.
Szeretnék vele, obedience és IPO irányba menni.
Köszönöm,
Boxert én nem javaslom, melegben sportolásra nem alkalmas.
Dobim volt több, most amstaffom van. Staff szerintem kissé nagyobb mozgásigényű, dobi munkaigényesebb. Rombolásra mindkettő hajlamos, ha unatkoznak, nem látok különbséget. A dobi emellett elég ugatós is.
Egyszerre IPO-t és obedet nem lehet csinálni, nagyon eltérőek a feladatok és a követelmények. Vagy az egyik, vagy a másik.
Dobermann obedre nem lesz jó. A másik két fajta már alkalmasabb, de ebből a háromból talán az amstaff lesz a legjobb. IPO-ra mind a háromnál, de főleg a boxernél és a dobermannál nagyon meg kell találni a megfelelő párosítást. Vannak jó kutyák, de bizony meg kell keresni őket. Ne is itthon nézelődj első sorban. Még ennél a két fajtánál ha találsz jó kutyát lehetsz eredményes, viszont a staffal sosem fogsz komoly munkát elérni IPO-ban sajnos, akkor sem, ha a többedik IPO-s kutyád, és nem rajta tanulsz.
Mind a három fajtával a sport, az eredmény hatalmas munka lesz. Én ha csak ebből a háromból választhatnék, IPO-ra a dobermannt javasolnál, obedre pedig a staffot. Főleg családi kutyának, nem komoly versemymunkára pedig a boxert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!