Melyik kutya alkalmasabb személyvédelemre? (Tovább lent! )
Sziasztok!
Kétfajta kutya között szeretnék dönteni, Amerikai Staffordshire Terrier, illetve a Dobermann!
A választás arra fog esni amelyik jobb személvédelemre, tudom, hogy mind a kettő jó erre a célra, de azért mégis. Melyiket ajánlanátok?! Házban lenne tartva, minden igényt kielégítve.
A kettő közül egyértelműen a dobermann, természetesen megfelelő képzéssel!
Figyelj rá, hogy minőségi kiskutyát vegyél törzskönyvvel, lehetőleg ZTP-s (német tenyészszemlés) szülőktől, hogy valóban olyan legyen az idegrendszere, amilyennek lennie kell.
A staffi emberekkel alapvetően barátságos, nem alkalmas személyvédelemre.
Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még.
Egyébként utána néztem természetesen, tudom is a Dobermann történetét, hogy hogyan alakult ki, mire "tervezték" stb.
Csak pont ma olvastam, hogy az Amstaff valóban emberbarát, viszont jó személyvédő kutyának is.
Természetesen a szívem a Dobermann felé húz, elvégre a kedvenc kutya fajtám, már csak érdeklődés szempontjából is tettem fel a kérdést.
te jó ég, az első válaszadó nagy ostobaságot írt, nehogy elhidd! :D
szerintem is dobit válassz, de úgy, ahogy a 3. válaszadó leírta.
az amstaff nem alkalmas erre, mert alapvetően nagyon emberbarát, emberközpontú. :)
(a "harci kutyázóknak": szerinted a ringben hogy lehetne szétválasztani 2 verekeő kutyát, ha emberre is támadnának?)
"a staff alapvetően emberbarát, a dobi meg alapvetően nem. A staffot családi kutyának tervezték"
Nyilvan ezert kotik engedelyhez a tartasat tobb europai orszagban, vagy egyenesen tilos tartani ill. bevinni az adott orszagba mert emberbarat csaladi kutya.
LOL.
#6: a német juhászok többet harapnak embert itthon, mint bármilyen más fajta, azt mégse tiltották be, mert ott egyértelmű mellette tud lenni Rex felügyelő is. A staffnak még kevésbé látják az érdemeit. A staff amúgy szerintem pont nincs is nagyon betiltva, kevered a pittel.
És hálisten például itthon is feloldották a pitbulltilalmat, mert felismerték, hogy nem a kutya a hibás, hanem a nevelése. Minden kutyát el lehet cseszni. Csak nézd meg a társasági kutyának nevezett flexi végén őrjöngő szörnyecskéket. Őket is emberbarátnak tervezték, de a nevelés (illetve annak hiánya) ki tudja fordítani magából a kutyát. Bármilyen kutyát. Goldent, pitet, spánielt, csivavát, nincs kivétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!