A kutyáknál is úgy van, mint nálunk, hogy ha borotválják a szőrét rendszeresen, akkor annál erősebben és dusabban nő majd vissza?
De ezt a genetika nem tudja befolyásolni.
És mégis mitől kopna vissza?
Tavaly volt egy műtéte a kutyámnak, ahol leborotválták a szőrét, ott azóta is durva és vastag neki. (1 év eltelt, ezalatt már csak visszakopott volna, nem?)
És rajtam is miért nem kopott vissza?
Vagy talán valami baj van a "genetikámmal"?
Gondolom csak bizonyos szerencsés embereknek marad vékony és halvány a szőre, attól függetlenül hogy mennyit borotválja.
Egyébként ha szerinted genetika, azt mivel magyarázod, hogy gyantázás után csak ritkásabban nő vissza a szőr?
Egész kis területek vannak, ahol soha többet nem nőnek ki új szőrszálak. Pedig a genetikám szerint ott kellene lennie szőrnek, és volt is, amíg el nem távolítottam.
Drága kérdező, a gyantázásnál kitépik a szőrt, nem levágják a kilógó részt, így sérülhet a szőrhagyma, és lassan eléri azt a szintet, hogy elhal.
SOkaknak idővel bebarnul a szőke hajuk is, így a szőrök is. Én szőke családból származom, akik felnőtten is szőkék, és mindenkinek szőke a szőrzete.
Tesóm 30 éve borotválkozik naponta, fekete szakálának kéne lennie a teóriád szerint, de világosszőke :)
Dúsabban hogy a fenébe nőhetne vissza? A bőr felszínét érintő beavatkozástól nem fog új szőrhagyma létrejönni :)
A szőr és haj élettelen szövet. Mint ahogy a körmöd is.
Fáj, ha levágod hajad, körmöd?
Így a különböző vitaminos hülyeségek is becsapások. Illetve samponnál nem, de nem a lenőtt hajra hat, hanem a fejbőrre és hagyhagymákra.
A külső behatásoktól kopik vissza a szőr vége, attól, hogy hozzáér valamihez, így nem marad éles a vége, mint amikor borotválkozás után elvágtad!
Serdülőkorban elkezdik a borotválkozást, de nem a birotvától erősödik meg, hanem amúgy is megerősödne! Még mindig azért érzed erősebbnem borotválkozás után, mert elvágod a vastag részén a felszínen és úgy nő tovább, amíg ki nem nő teljesen és elég idő el nem telik a sréhen levágott rész meg szépen visszakopik olyanra amilyen amúgy is.
Gyanátán azért érzed gyengébbnek, mert kitépted a szőrt és új nő a hagymából nem a meglévőt vágtad el! Nem is egyszerre nő ki a hagymákból ezután és ritkásabbnak érzed! Esezleg a sok gyantától sérült némely hagyma és nem nő már ki onnét szőr.
Én tovább nem magyarázom, ha megérted megérted, ha nem nem.
Gondolom te az a típus vagy, aki szerint ha vágsz a hajból gyorsabban fog nőni...
Nem az a típus vagyok.
De azt mivel magyarázzátok akkor hogy a kutyám szőre még 1 év múltán is durva maradt ott ahol lenyírták neki?
Ennyi idő alatt miért nem jött akkor helyre?
(Egyébként a "dúsabb" alatt nem azt értettem hogy új szőrszálak nőnek ki, hanem hogy a már meglévők vastagodnak, ezáltal tűnik majd dúsnak a szőrzet.)
#27 attól még, hogy valamilyen témában nem vagyok jártas, és tájékozatlan vagyok vele kapcsolatban, attól még nem kell úgy általánosságban lehülyézni, mikor nem is ismersz...
Mindenki másban van otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!