A kutyáknál is úgy van, mint nálunk, hogy ha borotválják a szőrét rendszeresen, akkor annál erősebben és dusabban nő majd vissza?
Miért nem értelmezhető a kérdésem?
A borotválás alatt a nyírást értettem. Nem látom, hogy mi a különbség a két kifejezés között, azon kívül, hogy az utóbbit állatoknál használjuk.
Vettem egy állatszőr nyíró gépet, azzal csináltam neki.
És nem, NEM elég neki a fésülés, mert szerencsétlen majd megbolondul, olyan melege van. Nem átlagos rövid szőrű, hanem 3 cm hosszú szőre van, és nagyon tömött. És már hetek óta szenvedett, pedig még nincs is igazán nyár.
De ezek szerint hosszú távon csak rosszat tettem neki, most olvastam egy kutyás cikkben, hogy "az új szőrzet vastagabb lesz, mint a nyírás előtti. Na, de ez miért rossz? Azért, mert a szőrzet úgy fog viselkedni, mint egy pulóver." :(
Arra már rájöttem, hogy nem fog gyorsabban vagy dúsabban nőni a szőr.
Viszont megerősödnek a szőrszálak, és vastagabbak lesznek.
Amúgy nem kopaszra nyírtam, hanem csak extra rövidre. 2-3 mm-esre.
Több, mint 10 éve borotválom magam...a visszanövő szőr még mindig kevés, szőke és gyenge.
Azzal, hogy elvágod a szőrszálat, a genetikádon nem változtatsz.
Azért borotválás és nyírás között lényegi különbség van.
A kutyádnak simán ugyanolyan dús lesz az aljszőre, mint nyírás előtt. 2-3 centire vágással az aljszőrt egyáltalán nem szeded le. Fésülni pedig a rövidre nyírtat is kell. Vagyis inkább kefélni.
Elkezdett visszanőni a szőre. Nagyon durva tapintású, szinte már szúr, a szőrszálak jóval vastagabbak mint ezelőtt.
Eddig selymes, puha szőre volt, vékony szálú.
Sajnos ettől tartottam, hogy ez megtörténhet.
Többet biztos nem fogom leborotválni neki.
De gondolhattam volna, mert saját magamon is tapasztaltam, hogy ahol borotváltam a szőrt ott szinte feketén nőtt vissza és erősebben, míg a gyantázás után ritkásan nő csak, és vékonyan.
Elég furcsa volt itt olvasnom, hogy mennyire megoszlanak a vélemények a szőrnövésről kapcsolatban.
Én a családtagjaimtól és ismerőseimtől is egész eddigi életemben úgy hallottam, hogy a borotválás ilyen következményekkel jár.
Csak sajnálom, hogy az állatoknál is így van. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!