Ti megkérnétek a szomszédot, hogy megtegye?
Menni fogunk nagyarlni nem Európába ezért kutyák (4) maradnak. Éjszakára be szoktak lenni zárva a kis házukba, nappal meg kint vannak az udvaron (3 telek van egybenyitba, van kistó, erdős rész). Most költöztünk ide nemrég tehát a szomszéddal a kapcsolat szia-szia.
3 hétre utazunk el, szerintetek meglehet kérni a szomszédot, hogy adjon nekik enni, engedje ki őket reggel és zárja be este?
Jólnevelt, nem agresszív kutyák.
Legközelebbi rokon, barát 60km-re lakik, napi 120 km 3 héten át azért nem kis idő, pénz.
Ha a szomszéd nem vállalja, valami tipp? Panzió ennyi időre, 4 kutyára egy vagyon.
Szerintem nem fair dolog ilyenre megkérni. A kiskutyák hetenkénk fejlődnek, lehet h most még aranyosak, dejövő héten ettől még szétverhetik a lakást. És a három hét nagyon sok.
Én személy szerint fölvennék egy kutyaszittert vagy elvinném magammal a kutyusokat.
Én biztosan nem bíznám őket egy vadidgenre és nem is nyitnék felé rögtön ekkora szívesség kéréssel.
Akkor már inkább vigyétek el a kutyákat a 60km-re lakó rokonhoz arra a 3 hétre. Egyértelmű,hogy ne a rokon utazzon le minden nap, hanem vigyétek oda a kutyákat a kajájukkal együtt és kérjétek meg,hogy etesse addig.
Cserébe meg vigyetek neki jó sok édességet,szuvenírt az országból,ahova mentek.
A szomszéddal meg próbálj összebarátkozni,hogy legközelebb ha ilyen van,akkor meg tudd kérni.
De akkor sem ingyen szerintem.
De így,hogy most költöztetek oda,nem is ismeritek egymást, hatalamas pofátlanság lenne ezzel nyitni. 3 héten minden nap járjon át 2x , nagy kérés.
Júliusban megyünk akkor elkezdek velük barizni :D Áthívjuk hétvégére sütögetni Őket. Amúgy van kutyájuk nekik is.
Amúgy nem kiskutyák már és nem is a lakásban vannak, hol írtam ilyet?
Szerintem nagyon gáz, hogy erre akarod megkérni. Jólnevelt ember nem fogja azt mondani, hogy nem, így sarokba szorítod. A te döntésed, hogy mennyire akarsz jó közösségben élni, de ha ezt megléped, ti lesztek a lehúzós pofátlanok az utcában. Én elvinném a rokonokhoz, vagy ha van a rokonságban fiatal, akkor azt megkérném, hogy költözzön be arra az időre a párjával, tesójával.
Mellesleg azt hiszed, hogy nem fog nekik leesni, miért kezdesz velük bratyizni? Ettől csak még rosszabb lesz a benyomás, amit teszel rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!