A kiskutyám sokat ugat és az egyik szomszédot zavarja. Mit tehetnék?
Egy yorkit is ugyanúgy meg kell nevelni, mint egy nagyobb kutyát. Nem értem titeket nem idegesít, hogy állandóan ugat a semmiért?
Nekünk is míg volt kutyánk az is ugatott, aztán le lett róla nevelve.
Kettő közül választhatsz:
- megtanítod kutyádat (fajtától függetlenül), hogy ne ugasson állandóan;
- vagy pedig megtanítod beszélni, azt is halkan.
Engem is zavarna, megmondom őszintén. Neveld meg a kutyát, hogy ne ugasson feleslegesen.
Elég akkor vakkantania egyet-kettőt, ha hozzátok kopog/csenget be valaki. Egyébként a kutya a lakásban legyen csendben. (Nekem is volt lakásban kutyám, tőle is ez volt elvárva, és nem is ugatott bent).
Nem vagy tisztában a csendháborítás fogalmával. Már régen nincs az,hogy este tízig üvöltözhet bárki. Most már az a csendháborítás, amikor a zajos tevékenységed zavarja a másik embert és ez nincs időhöz kötve.
Nem értem, miért hadakozol ennyire a kutyanevelés ellen? Nyilván ő otthon a kis szememfénye és nem lehet rászólni sem. Pedig attól,hogy kisfajta még ugyanúgy kutya és ugyanúgy meg kellene nevelned.
1. Tanítsd meg a kutyádat, hogy ne ugasson mindenkire.
2 . Mond meg neki, hogy tudna beszélni akkor nem ugatna.
3. Azt is mondhatod neki, hogy tegyen magára szájkosarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!