Milyen kutyák lenne jó nekem?
Szeretnék egy kutyust, csak nem tudom melyik fajta lenne nekem ideális, ebben kérném a segítségeteket! Régebben nagy álmom volt egy dobermann, csak hát ugye, hogy most már (kövezzetek meg) nem lehet levágni a fülét és a farkát nem annyira tetszik. Gyűlölöm és megvetem az állatkínzókat, de szerintem ez még beleférhet (tudom, hogy másnak nem ez a véleménye, de nem erről szóljanak a válaszok, könyörgöm). A napokban a mudi, magyar fajta került szóba, de az túl sok mozgást igényel, szóval kiesett. Tehát a következő szempontok szerint várom az ajánlást:
- közepes termetű
- nem igényeljen túl sok teret és mozgást, de azért lehessen vele játszani (mivel iskolába járok, ezért nincs napi 1-2 órám foglalkozni vele)
- okos legyen, gyorsan tanuljon (nyilván ezt most a fajtára értem, nem egy konkrét kutyák kérek)
- ne legyen rendbontó ( ne ásson túl sokat stb... )
Kb ezekre a dolgokra gondoltam! Köszönöm előre is a válaszokat.
Minden rosszindulat nélkül, semmilyen kutyust nem javaslok így neked. A 15-30 perc séta az szinte nulla.
Napi 1,5-2 óra séta, plusz tanítás, nevelés, más kutyákkal bandázás, amire mindenképpen szüksége lenne.
Ha van most egy beagle-d, akkor törődj vele többet, míg ő él. Vidd őt sétálni, szeretgesd, játssz vele stb.
Hogy egy kutya ne legyen rendbontó, az nem fajtától függ. Az a kutya ás, rongál, amelyik unatkozik, mert nincs vele eleget foglalkozva, nincsenek az energiái lekötve.
Még szerencse, hogy dobermannod nem lett. Munkakutya, nem gyereknek való a nevelése, kutyaiskolába kell járni vele, és lakásban tartani minimum télen.
Ha már nem lesz meg a beagle, akkor is egy menhelyi idősebb, nyugodt kutyust javaslok neked, akinek már kevés séta is elég. De a napi 1-2 óra foglalkozás a minimum számára is!
Az okos mindig rendbontó sajnos :)
Közepesben a mudi, puli meg a foxi a csúcs kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!