Milyen kutyák lenne jó nekem?
Szeretnék egy kutyust, csak nem tudom melyik fajta lenne nekem ideális, ebben kérném a segítségeteket! Régebben nagy álmom volt egy dobermann, csak hát ugye, hogy most már (kövezzetek meg) nem lehet levágni a fülét és a farkát nem annyira tetszik. Gyűlölöm és megvetem az állatkínzókat, de szerintem ez még beleférhet (tudom, hogy másnak nem ez a véleménye, de nem erről szóljanak a válaszok, könyörgöm). A napokban a mudi, magyar fajta került szóba, de az túl sok mozgást igényel, szóval kiesett. Tehát a következő szempontok szerint várom az ajánlást:
- közepes termetű
- nem igényeljen túl sok teret és mozgást, de azért lehessen vele játszani (mivel iskolába járok, ezért nincs napi 1-2 órám foglalkozni vele)
- okos legyen, gyorsan tanuljon (nyilván ezt most a fajtára értem, nem egy konkrét kutyák kérek)
- ne legyen rendbontó ( ne ásson túl sokat stb... )
Kb ezekre a dolgokra gondoltam! Köszönöm előre is a válaszokat.
Ha a mostani kutyáddal sem tudsz eleget foglalkozni, akkor minek akarsz már most másikat? Ráuntál???
Egy kölyökkel SOKKAL TÖBBET kell foglalkozni! Az első 1-2 év KRITIKUS! Kötődés, nevelés szempontjából is. Ekkor kellene megalapozni a következő 15 közös évet!
Akkor tanul gyorsan és akkor nem ás, nem ugat, nem rombol, ha rendszeresen rendesen lefárasztod! A jelenlegi kutyátok már idős, neki nem kell annyi mozgás, de egy kölyöknek igen! Egy kölyök olyan, mint egy kisgyerek. Igényli hogy kb. 12 órát egy nap látótávolságon belül legyél:)
Kicsi vagy még egy új családtaghoz!
Mert a kutya családtag akivel igénye szerint foglalkozni kell!
Egy kölyköt tanítani nevelni és szeretni kell napi 24 órát!
Ennek a későbbiekben sem szabadna változni,de ugye munka ,suli stb ezt nem engedi!
Viszont a napi 1-2 óra édes kevés bármilyen fajtáról van szó!
Sajnos ilyen esetekben lehet olvasni hogy par év mulva az ember saját kutyaja rámorog szofogadatlan esetleg meg is kapja!
Hozzá nem értés!
15-30 percet?
Én bevallom nem sétáltatom minden nap, 3 teleknyi helye van+ játszótársak. Heti 3-4 séta van de az 2-2,5 órás. 15 perc mire elég? Még el sem kezdi élvezni már viszed is vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!