A tenyésztőknek ilyen szinten csak a pénz számít?
Nem az irigység szól belőlem, de azt veszem észre, hogy a drágább fajta kutyákat (boston terrier, pomerániai, francia bulldog, stb) a tenyésztők szinte csak a cigányoknak adják el. És igen, sokan neves, kiállításokra járó tenyésztők. Volt akivel egy kiállításon beszélgettem is, tök normálisnak tűnt, akinek fontosak a kutyái, erre facebookon láttam, hogy anno egy 8 tagú cigány családnak is adott el kiskutyát... Megnéztem a család adatlapját is és no komment (retek, putri, stb, a ház le sincs festve csak a beton látszik, de azért a háttérben figyel a BMW)...
Ennyire csak a pénz számít nekik? Utána meg a cigányok árulják ezeknek a kutyáknak a kölykeit 100 ezrekért, össze-vissza szaporítva... És tuti semmi pénzért nem adnám ilyen embereknek... Ennyire csak a pénz érdekli őket?

Az én kutyáimat úgy vettem hogy ott voltam mikor a kannal össze voltak ragadva!
Aztán ott voltam mikor ellett az anya és hetente láttam hogy azt szoptatja amelyiket én kiválasztottam!
Ennyi a bizalom! :D

23 éve tenyésztői pályán lévő barátomnak hiszek aki nem csak az országban de külföldön is sok tenyésztőt ismer,személyesen. Elmondta ő is persze vannak akik a pénzre mennek. De azért sokan vannak akiknek a fajta a fontos.Nem csak egy vagy általa tenyésztett fajták tényésztőit ismeri,mielőtt ezt szóvá teszed. Kiállítás meg a kapcsolatokon múlik elég keményen, szar kutyát is ki hoz győztesnek a bíró ha ismeri a kutya tenyésztőjét.
De a lényegen nem változtat az,hogy van aki tisztességesen csinálja és van aki nem ennyi.
Nem az összes hazug és nem az összes pénzre megy,mert ezt így nem lehet kijelenteni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!