Hogyan tanitsam meg a kutyámnak higy ne bántsa a macskákat?
Ha kellőképpn tisztel téged a kutyád, akkor fogd a kiscicát, ülj le vele, és hívd oda a kutyát. Ha látod rajta, hogy kezd nyomulni, állítsd le, ha nyugton van, és érdeklődve figyel, dícsérd meg.
Ha ez már jól megy, engedd el a cicát, és figyeld a reakciókat. Valószínűleg a kutya majd nem győzi szaglászni, a cica meg ezerrel fog fújni, meg szőrt borzolni. Ameddig nem agresszív a kutya, ezt hagyhatod, előbb utóbb visszavonulót fúj.
Persze ehhez olyan kutya kell, aki maximálisan letiltható bizonyos dolgokról, ha fennáll a veszélye, hogy akár a kezedből is kiszedi a macskát, meg se próbálkozz ezzel, akkor előbb a kutyát kell megnevelni.
Nekem egy kaukázusi keverékem van, saját állatokat nem bánt, az utcán már veszélyesebb, de teljes mértékben behívható, így nincs vele gond. Vele én 2 hetes árván maradt cicákat neveltem fel. Én etettem, őt nyúzták :D
Nála teljes mértékben működik amit fent írtam.
Ha a kutyát kontroll alatt tudod tartani, tiltható első szóra, csak akkor próbálkozz.
Ha ez nem így van, akkor először ezt kell elérni a kutyával, addig ne vigyél haza cicát.
A kutyának "bemutatod" a macskát, és egyben azonnal ki is nyilvánítod, hogy a védelmed alatt áll. Érdemes például a macskának adni enni előbb, amit a kutya lát, de nem mehet oda. Ő csak azután kap, ha a cica már evett. Ezzel is kinyilvánítod számára, hogy a macskát feljebb helyezted a rangsorban, mint őt.
Mindez csak kontrollálható, tiltható kutyára vonatkozik.
Így ne vigyél haza macskát! Így csak megöleted a két kiscicát! Ez miért lenne jó neked? Először a kutyát neveld meg úgy, hogy egy halk nemre is azonnal abbahagyjon minden viselkedést. Őrjöngést, macskakergetést, mindent. Hogy mindig behívható legyen. Hogy maximálisan kontroll alatt legyen.
Már megbocsáss, de eddig mit csináltál a kutyával? Mert hogy nem nevelted, nem foglalkoztál vele normálisan, az ennyiből is kiderül. Miért kellett kutya és miért hanyagoltad így el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!