Ilyenkor érdemes kitagadni? Mit csináljak, ha anyum nem veszi figyelembe?
Nem jó ez a sok módszer. Egyszerűen ha olyat tesz amit ellenzel, a kutya személyiségétől függően azonnali, egyértelmű büntetés és annyi.
Születésem óta így nevelt kutyák közt nőttem fel és már én is így nevelem őket, soha nem volt semmi gond velük, csak 1x mikor kipróbáltam ezt a módszert. Vissza is álltam gyorsan a régire és soha többet nem próbálgatok módszereket.
Ha a falkátok (anyud és te) nem egységesen lép fel, akkor hiába küzdesz, csak összezavarod.
A kutyát megverni butaság, náluk ugyanis nincs ilyen büntetés, maximum a harapás, hörgés, az meg ugye nem hasonlít a verésre, tehát csak értelmezhetetlen fájdalmat okozol vele.
Komolyan beszélgess el anyukáddal, mert a falkátokban helyre kell állítani a rangsort, ha ez nem történik meg, akkor könnyen ott találhatjátok magatokat, hogy a kutyát el kell altatni, vagy menhelyre adni, mert veszélyessé válik és ez mindenképpen a ti hibátok lesz.
Egyébként ha megharap, akkor azért te sem követed annyira Jan Fennel tanácsait szerintem, mindenképpen olvasd el a második Tanuljunk meg kutyául című részt, az gyakorlatiasabb, és részletesen elmagyaráz dolgokat.
Az a baj, hogy amíg nem vagy olyan pozícióban, addig nem is tudod kitagadni, ahhoz nagyon erősen fölötte kell állnod, különben nem tudod kitagadni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!