Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyenkor érdemes kitagadni?...

Ilyenkor érdemes kitagadni? Mit csináljak, ha anyum nem veszi figyelembe?

Figyelt kérdés
Hívtam a kutyánkat, és nem jött. Odamentem hozzá, benyúltam a helyére, és megharapott, de komolyan, nem csak odakapott. (Még most is ha megnyomom a pontot, nem érzem a kezem...) Én ilyenkor kitagadnám a falkából, de anyum nem akarja... Ilyenkor mit csináljak, hogyan magyarázzam el neki?
2010. máj. 16. 21:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
remélem leharapja a kezedet, micsoda ember vagy hogy vered a kutyádat... az nem nevelés sem gyerek sem állat esetében. szocializálódj már és tanuld meg hogy kell bánni a kutyákkal.
2010. máj. 17. 08:40
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem jó ez a sok módszer. Egyszerűen ha olyat tesz amit ellenzel, a kutya személyiségétől függően azonnali, egyértelmű büntetés és annyi.

Születésem óta így nevelt kutyák közt nőttem fel és már én is így nevelem őket, soha nem volt semmi gond velük, csak 1x mikor kipróbáltam ezt a módszert. Vissza is álltam gyorsan a régire és soha többet nem próbálgatok módszereket.

2010. máj. 17. 10:27
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha a falkátok (anyud és te) nem egységesen lép fel, akkor hiába küzdesz, csak összezavarod.

A kutyát megverni butaság, náluk ugyanis nincs ilyen büntetés, maximum a harapás, hörgés, az meg ugye nem hasonlít a verésre, tehát csak értelmezhetetlen fájdalmat okozol vele.

Komolyan beszélgess el anyukáddal, mert a falkátokban helyre kell állítani a rangsort, ha ez nem történik meg, akkor könnyen ott találhatjátok magatokat, hogy a kutyát el kell altatni, vagy menhelyre adni, mert veszélyessé válik és ez mindenképpen a ti hibátok lesz.

Egyébként ha megharap, akkor azért te sem követed annyira Jan Fennel tanácsait szerintem, mindenképpen olvasd el a második Tanuljunk meg kutyául című részt, az gyakorlatiasabb, és részletesen elmagyaráz dolgokat.

Az a baj, hogy amíg nem vagy olyan pozícióban, addig nem is tudod kitagadni, ahhoz nagyon erősen fölötte kell állnod, különben nem tudod kitagadni sem.

2010. máj. 17. 10:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha már ennyire agressziv és félre van nevelve akkor nem szabadna benyúkálnod a helyére, mert ott érzi magát biztonságban és ha oda nyúlkálsz, amikor nem megy a hívásodra veszélyben érzi magát és megharap. Az előzőekkel egyetértek, olvass utána és tanítgasd, neveld, de amíg ilyen a helyzet ne nyúkálj be hozzá, mert legközelebb is megharaphat.
2010. máj. 17. 18:38
 15/16 A kérdező kommentje:
nem a helyén volt, hanem a szék alatt... de azért köszi... :)
2010. máj. 18. 09:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok. Te írtad, hogy a helyére nyúltál be de a lényeg ugyan az. Ezzel vigyázz. Velem is volt már olyan, hogy látogatóban voltam valakinél és nagyon jól elvoltam a kutyussal csak amikor elment a kis helyére és kicsit hirtelenebb mozdulattal meg akartam simogatni akkor odakapott. Pedig nem volt se előtte se utána baja velem, végig jött hogy simogassam meg játszak vele. :) Nevelgesd türelmesen.
2010. máj. 19. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!