Igaz, hogy a kutyakonzervben rohadt hús van?
6 éves német juhászom eddig mindig kutyakonzervet kapott tésztával + a maradék kaják.
Magyon ledöbbentem, mikor ezt hallottam, igaz lehet? Árulhatnak ilyet?
Szóval akkor ez nem igaz?
De miért? Szereti amit kap. Nem éhezik, mindennap kap enni, egyszer de akkor elegendőt. Egy ilyen kisebb fazékkal szokott kapni enni.
Ha nem is rohadt hús, de vágóhídi nyesedék, aminek nem sok tápértéke van.
Jobban megérné (a kutya egészségügyi szempontjából) egy minőségibb tápra váltani pl.: Brit, Josera, Happy Dog, amik nem olyan marhadrágák, de jók.
Kérlek, hagyjuk már ezt a "szereti, ezért jó neki" dumát...
Egy igazán jó szakács még a kutyád ürülékét is el tudná neked készíteni finoman.
Csak az adalékanyagokon múlik az egész.
De más példa: A csokitorta finomabb a salátánál, de ha egészségesen akarsz élni, inkább salátát fogsz enni és csokitortát szinte egyáltalán nem.
A konzerv és a tészta együttes árán már simán vehetnél neki egy középkategóriás tápot. A fogainak is jobb, ha rág és az összetétel is jobb...
Nem, hanem hús nincs is benne. Főleg vágóhídi hulladékból (mint pl. csőr, köröm, pata, szőr stb.) és gabonából áll, és persze rengeteg vízből. Nem való kutyák etetésére. A tészta sem. A maradék kaják sem.
Miért nem kutyának való étellel eteted? Jó minőségű száraztáppal például, amiben valóban hús van, vagy igazi hússal (BARF etetés, olvass utána).
Az én kutyám az emberi ürüléket is szereti (meg a macskáét, madarakét, a nyúlbogyót, satöbbi), mégsem nevezném kifejezetten egészségesnek a fogyasztását.
Maradjunk annyiban, hogy bármi is van a konzervben, nem véletlenül árulják felismerhetetlen formában. Egyébként is 80%-a víz, nincs túl sok tápértéke, és a folyamatos pépes kaja etetéstől meg olyan fogproblémái lesznek az állatnak, hogy nem győzitek majd kezeltetni. Keressetek valami neki való etetési formát (minimum jó minőségű táp, de inkább házikoszt, ami kifejezetten neki készül, az összetevőket a megfelelő arányban tartalmazza, főve vagy még inkább nyersen).
Sok húsipar még az embereknek is rohadt húst dolgoznak be virslinek, párizsinak, stb. Nem írok neveket, de rokonom dolgozott húsiparban és a saját szemével látta, hogy nyáron a 35 fokban a kamion kint állt 3 napot, gondolhatod hogy milyen állapotú lett a hús... és bizony nem volt baj, hogy megzöldült, feldolgozták és ott virít most valamelyik szupermarket polcán, és agyon dicséred, hogy jaj de finom és milyen olcsó...
Akkor szerinted a kutyakonzervbe milyen "hús" kerülhet? Javarészt nem is hús, hanem a vágóhidakról megmaradt hulladék (toll, csőr, pata, szőr, csimbók, stb) van bedarálva, telenyomva színezékkel meg ízfokozókkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!