Gyerekvállalás előtt kutya? Milyen fajta legyen?
1-2 éven belül tervezzük a babát, sokan mondták előtte legyen kutyánk, jó felkészülés.
Szerintünk is jó ötlet. Olyan kutyát szeretnénk ami gyerekszerető, nem harcikutya és kint tartható.
Tippek?
"A kutya egy háziállat" - ez igaz, de egy olyan háziállat, ami különösen sok törődést igényel!!!
1. Mert falkaállat, és mint ilyen, alapvető igénye, hogy a falkavezér közelében legyen.
2. Mert a szocializációjához, valamint a mozgásigénye miatt is igényli a napi sétát, ami RÓLA szól, és az ő igényeinek megfelelően zajlik, játékkal, feladatokkal, tanítással, "bandázással", fajtársakkal való találkozással stb. Ez egyébként a tanulási képességeire és természetesen az otthoni viselkedésére is kihat.
3. Mert ha nem fárasztod le, akkor jön a kert felásása, az ugatás, nem fog hozzád eléggé kötődni ahhoz, hogy engedelmes legyen (miért is kötődne, ha alig lát, és akkor sem vele foglalkozol?) - utóbbi életveszélyes "üzemmé" is teheti a kutyát, akár a maga, akár mások számára.
Tehát alapvetően nem az a baj, hogy kinn akarod tartani (bár a csak kinti tartás az 1. pont miatt nem szerencsés, csak szükségmegoldás), hanem az, hogy nem akarod a többi igényét sem kielégíteni. Nem akarsz a gazdája lenni.
"A kutya az kutya nekem a családtagok a szüleim, testvéreim, nagyszüleim, férjem stb...
A kutya egy háziállat."
Neked biztos az, de normális gazdának nem. Nem egy tyúkról van szó basszus, hanem egy olyan lényről, aki falka állat és igényli a gazda rendes törődését, nemcsak hogy kerti dísz legyen és napi egyszer kapjon enni. Mi a francnak neked kutya ? Házőrzésre jobb a riasztó és rendes kerítés, ha pedig dísz kell, akkor vegyél kerti törpét vagy virágot. Megvetem a magad fajtát, de sajnos bárkinek lehet kutyája, te is szerezhetsz, ha akarsz. Tenyésztőtől biztos nem, mert az nem ad ilyen gazdának. Valami szapisat fogtok venni és az első probléma után megy a menhelyre, már előre látom. Bár lenne olyan uniós törvény, hogy nem tarthat akárki kutyát.
Miért hiszi minden kertes házban élő ember azt, hogy a kutya kötelező?
Ja, hogy mindegyik szomszédotoknak van, ezért legyen nektek is, mert miért is ne?
Egy kutya törődést igényel, sok foglalkozást és pénzt. Napi séták (igen, kerti kutyának is), lefárasztás, játék, tanítás, futtatóra vinni, szocializálni, ha kell, orvoshoz, vagy kutyaiskolába vinni.
Egy kutya nagy felelősség, főleg egy nagytestű.
Egy kutya nem úgy működik, hogy kap vizet meg maradék moslékot aztán cső.
Én a plüsskutyát ajánlom.
Az a baj,most sem tervezed előre hogy mennyit akarsz vele foglalkozni.
Ha meg lesz a gyerek még kevesebb idő jut rá,mondván a gyerek a fontosabb,ami érthető és logikus.
Csak ilyen hozzáállással nem kell nektek kutya.
Egy kölyökkel rengeteg gond van akárcsak egy gyerekkel.
Kerti kutya oké, de naponta 1x minimum el kell vinni sétálni 1,5-2 órára. Otthon is játszani vele egy kicsit.
Ne csak akkor legyen sétáltatva amikor a gyerek is. Ha beteg a gyerek 2 hétig akkor szerencsétlen kutya 2 hétig a kertben kuksol?
Aztán ilyenkor jönnek a gondok ásás,rombolás,szökés,felesleges ugatás. Kutyák unalmukba feltalálják magukat.
Ha a kutya neked csak háziállat akkor nem tudom,hogy készíthetne fel a gyerekvállalásra.
Annak jó a felkészüléshez aki családtagként kezeli és felelősség teljesen gondját viseli a kutyának.
Aki csak háziállatként tekint rá annak felesleges a kutya.Ha jön a gyerek úgy is le lesz szarva szegény.
lehet hogy az összes kutya kint van angliában, te csak ennyit látsz belőle, de igen valószínű, hogy a nagy részüket viszik naponta sétálni. nem azon van a hangsúly, hogy a kinti kutyatartás rossz, hanem azon, hogy nem akarod elfogadni, hogy amit nyújtasz, az nem elég. attól még, hogy van, aki szintén nem viszi sétálni a kutyáját, mert önző módon befogadott egy állatot, de nem nézi az igényeit, attól még ez így nem jó, ne a hülyeséget kövesd. olvass utána a kutyatartásnak (értelmes oldalakon), mindenhol ezt fogod látni, amit itt próbálnak neked elmagyarázni. szerintem nagyon rossz az ötletetek, egy kutya nem egy "felkészülés", hanem kb 15 év felelősség.
amúgy ha annyira szeretnétek felkészülni a babára, akkor pl tudom ajánlani az ideiglenes örökbefogadást egy menhelyről, az is ugyanúgy "felkészít", viszont nem kell hosszú évekre felelősséget vállalnotok, meg legalább rájöttök, hogy ez nehezebb dolog mint gondolnátok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!