Gyerekvállalás előtt kutya? Milyen fajta legyen?
1-2 éven belül tervezzük a babát, sokan mondták előtte legyen kutyánk, jó felkészülés.
Szerintünk is jó ötlet. Olyan kutyát szeretnénk ami gyerekszerető, nem harcikutya és kint tartható.
Tippek?
Nem írtál semmit arról, mit nyújtanátok neki, mennyi sétát, mennyi foglalkozást, egyáltalán mennyi időt szánnátok rá. Volt-e valaha kutyátok, tisztában vagytok-e a nevelésével, a költségeivel.
Nem tudom ki és miért ajánlotta a gyerekvállalással kapcsolatban a kutyát, mitől lenne jó "felkészülés"... ha attól hogy felelősséget vállalsz érte, nevelésében következetes vagy és nem vársz egyik napról a másikra eredményt, gyakorlod a türelmet, az odafigyelést, akkor is foglalkozol vele amikor nincs kedved és fáradt vagy - ezt mind egy gyereknél is kell, ez igaz. Csak sajnos a kutyát ki lehet zárni a kertbe, mikor a kezdeti lelkesedés sokszor elmúlik és a napi foglalkozás az egyszeri kajaadásban merül ki, aztán jön a csodálkozás, hogy a kutya elfoglalja magát (ás, rombol, szökik). Ugyanez akkor is, amikor már "nincs rá idő", esetleg pont azért, mert apu dolgozik, anyu meg a babával van elfoglalva.
Szóval a kérdés igazából az, tudjátok majd vállalni a kutyát nemcsak a gyerek ElŐTT, hanem MELLETTE is? Ha nem, akkor kísérletezésnek, gyakorlásnak ne tartsatok kutyát.
A kutyát ki lehet zárni a kertbe? Nekem az a fura ha a házban van egy kutya.
Amúgy a babával is járunk majd sétálni, ha nem is minden nap, de 2-3 naponta, akkor jön majd a kutya is. Amikor még otthon laktunk volt mind a kettőnknek kutyája, de ilyen családi kutya volt, saját még nem.
Mindenki a labradort vagy a goldent mondja, akkor ezek közül választunk.
Amúgy 2-3 naponta séta, minden nap játszanánk vele, tápot kapna, néha csontot, húsos maradékot.Kinti kutya lenne, kutyaól lenne és a kazánházba, garázsba is bemehetne télen.
Az nem séta a kutyának, ha csak akkor "mehetne veletek", amikor a gyereket vinnéd sétálni!
Amúgy igen, azért is elterjedt külföldön, hogy a gyerek előtt legyen a párnak valamilyen állata, hogy lássák, hogy tudnak közös nevezőre jutni a felelősség / feladatok megosztása, a nevelési elvek dolgában - és bár ez bizonyos szempontból logikus, tekintetbe véve, hogy egy kutya kb. 15 évre szól, én egyáltalán nem tartom jó ötletnek, mert a legtöbbször az a vége, hogy a fiatal kutya el lesz hanyagolva a pici mellett. Mire meg a gyerek elég nagy lenne ahhoz, hogy jól ellegyenek együtt és ne kelljen egyiket sem félteni a másiktól, akkora a kutya megöregszik:(
Más, ha az embernek már amúgy is van kutyája, de "csak felkészülésnek" nem vennék, inkább akkor, ha a gyerek már 6-8 éves lesz.
Angliában élünk (kisváros) itt az összes kutya kintvan... A kutya az kutya nekem a családtagok a szüleim, testvéreim, nagyszüleim, férjem stb...
A kutya egy háziállat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!