Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Örülnél, ha Magyarországon...

Örülnél, ha Magyarországon sem tarthatna bárki ilyen fajtákat?

Figyelt kérdés
Sok országban egyes fajták tiltottak vagy vizsgához van kötve a tartásuk. Jellemzően a pitbull, tosa inu, amerikai staffordshire terrier, argentin dog, amerikai bulldog, kangal. Nyílván nem ok nélkül. Több ismerősömnek és nekem is végzett már kutyájával a felsorolt fajták közül nem egy. Sajnos az amstaff, argentín dog, cane corso igen divatos lett, boldog-boldogtalan azt vesz, de megnevelni ezeket nem mind tudja. Saját magam tapasztaltam, hogy mi lehet a következménye. Úgy gondolom jobb lenne, ha ezeket a fajtákat engedélyhez kötnék. Ne vehessen már mindenféle kisebbségi vagy alkalmatlan divat ember ilyen kutyákat. Aki érdemes rájuk, az el tudná végezni a tanfolyamot. Főleg az engedelmességet kérném komolyan számon.
2017. máj. 18. 18:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

Egyetértek, tényleg nagy szükség lenne rá, hogy ezeket a fajtákat vizsgához és/vagy engedélyhez kössék. De igazából az se lenne hülyeség, hogy az összes kutyával, vagy akár az összes fajtával így tegyenek, a saját környezetemben is rengeteg a felelőtlen állattartó.

Nagyon szeretem a nagytestű kutyákat, a kangal pl az egyik álomfajtám, de még ha lenne normális kennel a környező országokban, vagy akár itthon (ami úgy tudom nincs), akkor sem próbálkoznék meg vele, mert nem érzem úgy, hogy elegendő lennék egy ilyen kaliberű kutyushoz, úgyhogy maradok a kistermetű, mentett pulikeverékemnél.:)

2017. máj. 18. 20:28
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem csak ezek a fajták támadnak. Nekem többször jött yorkie vagy egyéb ilyen padlócirkáló, mint bull-típusú. Én mondjuk mindegyiket engedélyhez kötném, mert ami ebben az országban folyik kutyaügyileg, az káosz.
2017. máj. 18. 20:35
 13/22 anonim ***** válasza:
66%

Engedély? Vizsga?

A jogosítványt is vizsgával lehet nem kis pénzért megszerezni. Mégis rengeteg az ittas vezetés, gyorshajtás, stb.

2017. máj. 18. 20:50
 14/22 anonim ***** válasza:
65%

Én is az állattartást kötném vizsgához. Eleve ne tarthasson bárki kutyát, macskát, lovat, egyéb házi kedvencet!

A fenti és ahhoz hasonló fajták tartását pedig bizony egy külön, még szigorúbb vizsgához kötném.

2017. máj. 18. 21:15
 15/22 anonim ***** válasza:

Én minden fajtát ehhez kötnék.

Harapott már meg border collie és támadott a kutyámra yorkie is.

2017. máj. 19. 08:29
 16/22 anonim ***** válasza:
64%
Igen, mert ált olyanok veszik ezeket, akik péniszhosszabításnak nézik a kutyákat. Nekik egyáltalán nem adnék kutyát.
2017. máj. 19. 10:15
 17/22 anonim ***** válasza:

Az állattartás vizsgához kötése nem igen lenne megoldható,de egyes fajták esetében tényleg vizsgához kéne kötni a tarthatóságot. Én ehhez a listához hozzáraknám még a németjuhászt is. Rengeteg van, nagy testű fajta,amelyiket ha nem tanítanak,mozgatnak,igen veszélyes lehet. Épp a napokban támadt rá egy hatalmas németjuci a 14 kilós kutyámra. Szerencsére nem sérült meg,de nem sokon múlt. Ehhez két ember kellett, a gazda meg én. De az sem sokon múlt,hogy engem megharapjon....

Támadt már ránk cane corso is,az sem sokon múlt... Tény,hogy sok kis testű is kitámad,de nyilván,azok nem tudnak akkora kárt okozni...De egy bull típusú kutyát ember legyen a talpán,aki egymagában leszedi a kutyájáról,ha az komolyan gondolja...És sajnos boldog boldogtalan tartja a fajtát,kiskölyöktől öreg nagyikáig...

2017. máj. 19. 11:04
 18/22 anonim ***** válasza:
Örülnék, és egyetértek mindenben az előttem szólókkal.
2017. máj. 19. 13:54
 19/22 anonim ***** válasza:
34%

Minden kutya tartását vizsgához kötném(még a kutya megvétele előtt) és kötelező 50-100 óra menhelyi önkénteskedéshez, hátha sikerülne egy picit szociálisan érzékenyíteni az embereket.

Amelyik kutya 3 éves koráig nem tud felmutatni semmilyen sport vagy kiállítási eredményt, kötelezően ivartalaníttatnám.

Meg jó lenne, ha bevezetnék a kutyajogsit és lehetne legálisan póráz nélkül sétálni a parkban, aki pedig ezt jogsi nélkül teszi, durván büntetném.

De igazából szerintem csak egy szabályt kellene mindenkinek betartania: pórázon lévő kutyához nem engedjük oda a sajátunkat. se pórázzal, se nélküle.

2017. máj. 19. 15:27
 20/22 anonim ***** válasza:
35%

A realitás talaján mozogva nem lennék túl szigorú

DE!

a kutyatatást vizsgához kötném!

Nem érdekelne, hogy milyen keretek közt neveli meg, de bizonyos korban el kellene menni a kutyával vizsgázni egy alap engedelmességre, ha megbukik, akkor kötelező kutyasuli vagy egyéni konzultáció trénerrel. Második vizsga a tréner javaslata szerinti időpontban. Ha a gazdi nem együttműködő, akkor először bírság, aztán eltiltani a kutyatartástól.

2017. máj. 19. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!