Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jack Russel terrier?

Jack Russel terrier?

Figyelt kérdés
Mostanéban elég sokat gondolkodok kutya ügyben, és erről a fajról szinte csak jót lehet hallani. Ajánljátok nekem ezt a kutyát?
2010. máj. 16. 16:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
Én melegen ajánlom. Rebarbarás mártással, jól átsütve, de nem pirítva.
2010. máj. 16. 16:46
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
hatalmas mozgásigénye van, mindent szétszed, viszont nagyon gyorsan tanul. tipikus terrier. ne hagyd,hogy a fejedre nőljön, és ő dirigáljon. a szőre hullik, tehát ne fekete szőnyeget vegyél mondjuk :)
2010. máj. 16. 16:49
 3/11 anonim ***** válasza:

szerintem ha évente 3x-4x le van normálisan trimmelve, nem hiszem hogy annyira tudna vedleni

de csak gondolom, mert én trimmeltettem a törpeschnauzer és szinte semmi szört nem hagy maga után

2010. máj. 16. 16:56
 4/11 anonim ***** válasza:
egy rövid szörű kutyát minek trimmelni? aljszőre van, az meg természetes, hogy hullik.
2010. máj. 16. 16:59
 5/11 anonim ***** válasza:

ja, bocs... bezavart hogy 2 szőrváltozata van, én csak a szálkásverzóra emlékeztem, de megnéztem a wikipédián, tényleg van simaszőrű is

mea culpa

2010. máj. 16. 17:01
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
amire te gondolsz, az a parson jack russel terrier :) igen, az drótos, de sztem az nem olyan szép.
2010. máj. 16. 18:06
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon-nagyon energikus kutyák, a legaktívabb fajta, velük szokott az történni, hogy rá fogják, hogy hiperaktív, és viselkedésproblémás, majd menhelyre dugják. Vele tényleg nagyon sokat kell foglalkozni, és nem csak testileg kell elfárasztani, hanem fejben is. Igazi munkakutya, rengeteg feladat kell neki. Ismerek olyat aki hosszas gondolkodás után végül lepasszolta a jack russelt, mert nem bírt vele. Ő az aki mindenhova fel tud mászni, mindent meg tud rágni, bármilyen ajtót kinyit, stb.

Viszont ha van a következő 10 évben napi 4 órád foglalkozni vele, akkor ő az, aki láb között szlalomozik csak úgy szórakozásból az utcán, behozza az újságot, parancsra bukfencezik, stb.

Szerintem ez az egyik legtöbb foglalkozást igénylő fajta, pont azért, mert az egyik legokosabb is. Ha ezt meg tudod adni neki, akkor nagyon jól jársz vele, ha nem akkor viszont szinte garantált, hogy bekattan, és rombolós, balhés, agresszív kutya lesz belőle.

Egyedüli kutyának, lakásba szerintem necces, de azért gondold át, mert ha mondjuk agilityzni, nyomkeresni, dogdancingelni szeretnél vele, akkor nagyon jó választás.

2010. máj. 16. 18:40
 8/11 anonim ***** válasza:

elözönek:

azt annyira jól leírtad, hogy még én is beleestem a fajtába :D

17:01

2010. máj. 16. 19:08
 9/11 anonim válasza:
100%
Tapasztalatlan kezdő kezébe nem ajánlom,mert nagyon kemény következetes gazda kezébe való.Nagyon tündér, és kiváló munkakutya, de egy zsarnok lehet belőle tapasztalatlan ember kezében, Mondom ezt 20 éves kiképzői multal.A "kemény" gazda nem a brutálist jelenti, hanem olyan embert aki tisztában van az ETOLÓGIA alapfogalmaival, és azon belül is az ösztön viselkedésekkel, ill az idegrendszeri folyamatok működésével, és némi kiképzési tapasztalata is van, hidd el nem egyszerű kutya!!
2010. máj. 19. 19:30
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

kezdőknek is lehet nyugodtan, mert sokkal több örömöt okoz, mint amilyen rosszcsont.

ha következetes nevelést kap, és nem engedsz a bájos szemeinek, akkor élvezet lesz a kutyád társasága.

2010. jún. 26. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!