Jack Russel terrier?

szerintem ha évente 3x-4x le van normálisan trimmelve, nem hiszem hogy annyira tudna vedleni
de csak gondolom, mert én trimmeltettem a törpeschnauzer és szinte semmi szört nem hagy maga után

ja, bocs... bezavart hogy 2 szőrváltozata van, én csak a szálkásverzóra emlékeztem, de megnéztem a wikipédián, tényleg van simaszőrű is
mea culpa

Nagyon-nagyon energikus kutyák, a legaktívabb fajta, velük szokott az történni, hogy rá fogják, hogy hiperaktív, és viselkedésproblémás, majd menhelyre dugják. Vele tényleg nagyon sokat kell foglalkozni, és nem csak testileg kell elfárasztani, hanem fejben is. Igazi munkakutya, rengeteg feladat kell neki. Ismerek olyat aki hosszas gondolkodás után végül lepasszolta a jack russelt, mert nem bírt vele. Ő az aki mindenhova fel tud mászni, mindent meg tud rágni, bármilyen ajtót kinyit, stb.
Viszont ha van a következő 10 évben napi 4 órád foglalkozni vele, akkor ő az, aki láb között szlalomozik csak úgy szórakozásból az utcán, behozza az újságot, parancsra bukfencezik, stb.
Szerintem ez az egyik legtöbb foglalkozást igénylő fajta, pont azért, mert az egyik legokosabb is. Ha ezt meg tudod adni neki, akkor nagyon jól jársz vele, ha nem akkor viszont szinte garantált, hogy bekattan, és rombolós, balhés, agresszív kutya lesz belőle.
Egyedüli kutyának, lakásba szerintem necces, de azért gondold át, mert ha mondjuk agilityzni, nyomkeresni, dogdancingelni szeretnél vele, akkor nagyon jó választás.

elözönek:
azt annyira jól leírtad, hogy még én is beleestem a fajtába :D
17:01

kezdőknek is lehet nyugodtan, mert sokkal több örömöt okoz, mint amilyen rosszcsont.
ha következetes nevelést kap, és nem engedsz a bájos szemeinek, akkor élvezet lesz a kutyád társasága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!