Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van okom félni hogy elkaptam...

Van okom félni hogy elkaptam a kutyától a toxocarát? (részletek alább)

Figyelt kérdés
A barátnőmnek van egy kutyája, nőstény és az ágyon is fent lehet, vele szokott aludni. Ott aludtam a barátnpmnél pár napja, viccesen fog hangzani de a kutya álmomban takarón keresztül lekakilt meg pisilt. Az jókérdés mióta feküdtem úgy...Felébredtem valamikor és éreztem hogy vmi vizes meg bűz van..Nagyon durván kiakadtam, sajnos gondolkodom azon hogy ezekután nem megyek többet. Mekkora az esély hogy elkaptam így azt azt a férget amit terjesztenek a kutyák? Nagyon aggódom.. 24F

2017. máj. 16. 11:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Vélhetőleg egy ágyban alvó kutyának folyamatosan van féreghajtás.

Kérdezd meg a barátnődet .

Egyébként akkor kaphatod el a fertőzést, ha a gyomrodba kerül a féregpete, ha van.

2017. máj. 16. 11:23
 2/4 anonim ***** válasza:

"Consumption of eggs from feces-contaminated items is the most common method of infection for humans especially children and young adults under the age of 20 years.[12] Although rare, being in contact with soil that contains infectious eggs can also cause human infection, especially handling soil with an open wound or accidentally swallowing contaminated soil, as well as eating under cooked or raw meat of an intermediate host of the parasite such as lamb or rabbit."

"A kutya orsóférge, a Toxocara canis. A kutya üríti ugyan a petéket, ezek azonban közvetlen nem fertőzik meg az embert. A fejlődési ciklusuk, és fertőzőképességük beteljesedéséhez szükséges bizonyos földben töltött idő (ott fejlődnek éretté a peték). Az így átalakult pete már ferőzőképes....Elkapható: földdel szennyezett, nem kellően megmosott zöldség, földön, vagy földhöz közel termő, mosatlan gyümölcs közvetítésével, piszkos kézzel, és a gyerekek meg a homok "megevésével" kapják el. "

Szinte semmi valószínűsége, hogy elkaptál bármit is.

2017. máj. 16. 12:03
 3/4 anonim ***** válasza:
:O
2017. máj. 16. 12:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez elég gusztustalan. Miért alszik együtt a kutyával ?

Mindennap kutyaszart takarít ?

2017. máj. 16. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!