Milyen kutyád van? Szokott megijedni esetleg félni új, ismeretlen dolgoktól vagy helyzetekben?
Shiba. Pont az a bajom, hogy fene nagy batorsag szorult bele parosulva egy jo nagy adag ontudatossaggal, emiatt hiba orjong a kutya a kerites masik oldalan pl. odamegy es bedugdossa a fejet "ismerkedes" celjabol...
En tobbszor kapok a szivemhez.
A "fura" emberektol nem fel csak nagyon "megnezi" maganak (pl. reszegek, bottal jarok). Talan a villanypasztor volt az egyetlen, ahol ijedelmet (nem felelmet) veltem felfedezni.
Kistermetű, hosszú szőrű keverék kutyám van, aki véletlenül betévedt az udvarunkba. Később meglett a gazdája, de nekünk adta.
Szinte mindentől fél szegény, pedig már 6 éve nálunk van. Fél a víztől, a labdától, nem mer bejönni a szobába, nem mer felugrani a kanapéra, fél a seprűtől, az idegenektől, macskáktól, ha bemerészkedik a konyhába és felé megyünk, akkor fülét, farkát behúzva menekül, ha fésülöm és csak egy picit meghúzom a szőrét véletlenül, már sikít, ha mellé lépünk, sikít, mert azt hiszi rálépünk...
Közepes testű schnauzer mix. Alapjáraton nem félős, néha kicsit túl merész is viszont a váratlan, hirtelen, hangos zajoktól néha megijed, de nem fél tőlük, csak nem számít rájuk és meglepik, egy kicsit megugrik, aztán folytatja tovább amit elkezdett.
Ismeretlen és új helyzetekben nem fél, teljesen magabiztos, és rendesen viselkedik.
Idegenekkel kicsit bizalmatlan, de ez nem félelem, csak fajta jellemző.
Az egyik cavalierem mentett. Mi már nem rossz helyről hoztuk el de nem tudni mi történt vele korábban... igazából az emberektől fel. Főleg a férfiaktól. De már javul. Pl aposomat fel év után már nem ugatja meg mindig 😀 (ők a szomszédaink szóval minden nap többször látja ha kint vannak).
A masik nem felos de múltkor tüzijátékoztak mikor sétáltunk és rettentően megijedt. Nem tudom, miért. Amúgy nem szokott vele nagy baja lenni. De elkezdett menekülni be akart bújni minden autó alá sírt. Végül fel kellett vennem és ölben hazavinni mert semmi nem használt. Teljesen megkerült. Ezentúl nem tudom mindig ez lesz-e tuzijatekkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!