Mit tegyek hogy ne rettegjen a kutyám?
Lassan egy éves kutyusom fél a tüzijátékoktól és ami még nagyobb baj, a viharoktól. Ma csak egy felhőszakadás volt dörgés és villámlás nélkül, mégis az udvarban valahova úgy be bújt hogy letépte magáról a bilétás nyakörvét amit még még meg se találtunk. Nagyon megijedtem, mert ha így elszökik nincs közvetlen telefonszám, csak a chip. A kerítés bombabiztossá tételén most dolgozik, még hiányzik pár kerítéselem hozzá.
Ha otthon vagyok természetesen bejöhet ilyenkor a házba, de nagyon mozgásigényes kutya, napközben amikor dolgozok a kertben van, így ha vihar van nagyon fél. Láttam már itt javasolva hogy ilyenkor le kell kötni a figyelmét, ami itt bent is nagyon nehéz vihar közben, nagyon arra figyel hogy hangosan dörög, kint meg lehetetlen bármivel elterelni.
Valakinek van valami tanácsa mivel javítható a helyzet? Nagyon félek hogy megszökne amíg még nincs megmagasítva a kerítés. Nem szökős, sose szökött még és nem is próbált, de ez megijesztett hogy ennyire félhetett hogy letépte a nyakörvét úgy menekült.
Ha azt mondod bemehet a házba, akkor szerezz be egy kutyakijáratot, amit az ajtóra fel lehet szerelni ,ha nem vagy otthon így be tud menni a házba ,és nem fog elszökni hogy menedéket keressen.
(Ilyent például fressnapf-ban is lehet venni kisméretű kutyáknak kb 2000-2500Ft.)
Viszont ha menhelyes kutyusról van szó, akkor tulajdonképpen lehetetlen kinevelni belőle (enyém is retteg a tüzijátéktól).
Remélem segítettem!:-)
Köszönöm a kommenteket!
Sajnos az ajtó kivitele miatt nem lehetne beszerelni akkorát amekkorát kéne (közepes termetű kutyus). A másik kutyusom is fél az ilyen hangos zajoktól, de ő ezt megoldja azzal hogy bemegy a házába ilyenkor, nem menekül.
Nagyon imád játszani, megpróbálom majd azt hogy akkor veszem elő a kedvenc játékát amikor dörög és kint játszok vele amikor még nincs olyan közel a vihar de hallatszik. Talán még a kutyaszalámira is hallgat, az ellenállhatatlan neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!