Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ismer valaki jó kutyakiképzőt?

Ismer valaki jó kutyakiképzőt?

Figyelt kérdés
olyan érdekelne akinek tudok írni online és válaszol is. na meg érti is a dolgát, ért a nem minden napi problémákhoz. Telefonon felhívni vagy találkozni nem tudok. a környéken se kiképző se iskola. légyszi a kérdésre válaszoljatok.

#kutya #probléma #kiképzőm
2017. máj. 14. 08:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
63%

[link]

Talán itt hasznos választ kapsz.

Vámosi Nagy Nóra is adott tanácsokat a neten. Bár most úgy látom, nagyon régiek a beírások.

2017. máj. 14. 11:08
 12/17 anonim ***** válasza:
46%

11-es vagyok.

Simán nem vagy képes irányítani, letiltani a kutyádat a helytelen viselkedésről.

2017. máj. 14. 11:10
 13/17 A kérdező kommentje:
így van. Ehhez kéne valami tanács. egyébként köszi
2017. máj. 14. 11:12
 14/17 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem annyi a baj, hogy későn cselekszel.

Létezik egy olyan, hogy ingerküszöb. "Ingerküszöbnek nevezzük az inger legkisebb fokát, amely a kutyánál már valamely reakciót vált ki." (forrás: [link]

Te akkor próbálod leállítani a kutyádat, amikor már átlépte az ingerküszöböt és reagál (lefekszik, kúszik stb). A baj ezzel az, hogy ő annyira rá van pörögv, feszzülve az ingert kiváltó tényezőre (kutyára), hogy ha ágyút sütögetnél mellette, azt se fogná fel.

A megoldás az, hogy akkor kezeled a problémát, amikor a kutya még csak ÉZÉKELTE, de NEM reagál, nem öntötte el az agyát a lila / vörös / akármilyen köd. Ez sok esetben a másodperc tört része, de a lényeg, hogy ezt a pontot keresed, mert ilyenkor még lehet valamit kezdeni a kutyával.

Az ingerküszöb nem egy fix dolog, szituációnként változik, hogy éppen hol van. A kutyád testbeszédéből viszont ki lehet olvasni, hogy mikor veszi észre a másikat, mikor van túlpörögve stb.

Hogy mit csinálsz pontosan a kutyával, az a te dolgod. Általában tiltani szokták, de szerintem az jobb, ha tanítasz neki egy Look at That! game-et, mert akkor rögtön azt tanulja, hogy az az elvárás, ha más kutyát lát, hogy maradjon nyugodt, nézzen rá a kutyára, aztán nézzen rád.

2017. máj. 14. 12:37
 15/17 A kérdező kommentje:
értem. abban igazad van hogy többnyire úgy indul hogy ha észre veszi a kutyát figyel és csak 10-15 méter távolság után kezd kúszni. Ha ebben a megfigyelő állapotban leültetem és az általad ajánl gyakorlatot csináljuk az segíthet? Ha így megtanul "átnézni" a kutyán akkor később elmenni is képesek leszünk mellette vagy mindig le kell majd ültetni?
2017. máj. 14. 12:43
 16/17 anonim ***** válasza:
A kutyakiképzőnek mennyit fizetnél az online munkájáért?
2017. máj. 15. 17:35
 17/17 Sokallatosgazdi ***** válasza:
Van egy tippem de ezt csak és kizárólag két ember csinálja es a kutyak legyenek porazon.( ha veszes akkor szajkosar is!!!) Vigyetek őket be egy udvarra/szobaba és menjetek oda a két kutyaval egymashoz. Ha barmelyik ugat morog el kell onnan vinni. Megvarni, hogy lehigadjon. Ezt csinalni. De résen kell lennetek, mert nalunk a macska megtanulta, hogy kimegy a kutya ha morog ezért volt, hogy direkt hergelte. Ebben a helyzetben a másik kutya megy el. Amikor elmegy az egyik kutya a gazdi egy határozott nemmel jelez neki, hogy rossz volt.
2017. máj. 15. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!