Dán dogról tapasztalatok?

Hivatalosan NÉMET DOG.
235/14. 09. 1994/D számú FCI Standard
"Eleinte minden olyan erős és hatalmas termetű kutyát dognak neveztek, amelynek nem volt meghatározható a faja. A későbbiekben nagyságuk és színezetük alapján ulmi dognak, angol dognak, dán dognak, hajtóebnek, vaddisznóra idomított kutyának és nagy dognak nevezték őket. 1878-ban Berlinben az összes fent említett variációt egy kutyafajtában fogták össze "német dog" név alatt. Ezzel elkezdődött egy önálló német kutyafajta tenyésztése. 1880-ban fogalmazták meg az első dog standard-t, melyet az 1888-ban megalakult "Deutscher Doggen Club" vett gondozásába, és az évek során többször módosított. A mai standard tartalmilag és formailag is megfelel az FCI modellnek.Eleinte minden olyan erős és hatalmas termetű kutyát dognak neveztek, amelynek nem volt meghatározható a faja. A későbbiekben nagyságuk és színezetük alapján ulmi dognak, angol dognak, dán dognak, hajtóebnek, vaddisznóra idomított kutyának és nagy dognak nevezték őket. 1878-ban Berlinben az összes fent említett variációt egy kutyafajtában fogták össze "német dog" név alatt. Ezzel elkezdődött egy önálló német kutyafajta tenyésztése. 1880-ban fogalmazták meg az első dog standard-t, melyet az 1888-ban megalakult "Deutscher Doggen Club" vett gondozásába, és az évek során többször módosított. A mai standard tartalmilag és formailag is megfelel az FCI modellnek."
Úgyhogy nem dán dog.
Lóf@sz a seggébe annak a bírónak,aki dán dognak titulálja őket.Valószínűleg nem bírálja a fajtát,nem ért hozzá csak beszél össze-vissza.

nekem vizslám van, de azis "szaporítótól".
szerintem lelkiismeretesebbek tudnak lenni mint egy olyan tenyésztő akinek van vagy 5-6 kutyája és minden idényben lehoz egy almot.
persze azt elismerem hogy így nagyobb esélye van a fajtára jellemző betegségeknek, de szerintem nemfeltétlenül kell állandóan fikázni mindenkit aki szeret kutyázni, de nincs gyémántkoszorús mestertenyésztői címe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!