Dán dogról tapasztalatok?

Szia!
Én egy boldog dán dog tulajdonos vagyok:)
Ezt a fajtát mindenkinek ajánlom aki szeretne egy hatalmas mackót aki imádja a gyerekeket (ez tényleg így van) , a rokonokat is szereti, az idegeneket viszont a gazda engedélye nélkül nem engedi fel. De pénztárca szükséges hozzá az eledel megvásárlásához mert sokat eszik. Nagy a mozgás igénye. Nagyon gyorsan tanul. 3 hónaposan került hozzám a második nap már tudta az ül parancsot. 30 perc alatt megtanulta a "hozd vissza" parancsot. Azóta tud feküdni, maradni, halottat játszani, gyönyörűen sétál pórázon.Sajnos van egy fajtabetegség. A bélcsavarodás. Ez akkor fordul elő ha evés után intenzív mozgást végez. Ajánlatos a napi adagot kisebb részekre felbontani és úgy etetni így elkerülve ezt a problémát. Az átlag életkor 7-8 év, sajnos nagyon rövid ideig élnek. De azalatt az idő alatt borzasztó sok szeretetet képesek adni. Bátran ajánlom neked a gyerekeidet imádni fogja és ők is imádni fogják a mackót:)
Egy 3 gyerkes, dán dog gazdi

13:11 voltam
Hát elég nagy hely kell neki. Néha ha esik az eső bejön a házba is és olyankor porcelánokat elkell tenni mert leüti a farkával:)

Na akkor kezdjük ott,hogy megint tépem egy sort a pofámat.
DÁN DOG nincsen!!
NÉMET DOG van!
A belinkelt oldalt felejtsd el,az egy mocskos szaporító oldala. Aki ingyenes vasúti szállítással hordja a kutyáját fedezni,szarét-húgyért, aztán meg segít eladni a kölyköket 25Ftért!
Ezért a dogosok közt csak "Vonatosék"nak hívjuk őket.
Aki tőlük vesz kutyát meg is érdemli!
A kérdésre válaszolva:
A normális helyről vett NÉMET DOG kiegyensúlyozott,kedves barátságos,idegenekel bizalmatlan.
Ha hozzá van szoktatva a gyerekekhez, a gyerekek pedig a kutyához kiváló társa a gyerkőcöknek!
Imád a gazda közelében lenni. Rendszerint naphosszat csak heverészik,de szereti a hosszú sétákat is.
A mozgásigénye elvileg elég nagy, bár a saját kutyáim egész nap csak hevernek,ilyen időben még a házukból se jönnek ki.
Napi fél-egy óra játék a gazdival szerintem pont elég, egész nap ott van az udvar.
Lakásban tartva kicsit több időt kell eltölteni velük a szabadlevegőn.
Mint minden kutyát a NÉMET DOGot is nevelni kell kicsi korától kezdve.
Ajánlom figyelmébe minden új és régi kutyásnak a Kutyapszichológia című könyvet,ami az internetről is letölthet.

13:11 vok
igen dán dog az német dog. amúgy úgyis hívják a Német dogot,hogy dán dog.
Több kutyakiállításon is mondta már úgy a bíró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!